Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Zahvalnost za podršku Grčke evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore

Đukanović je podsjetio da su odnosi između dvije države dodatno unaprijeđeni nakon obnove nezavisnosti gdje je u međuvremenu bilo jako puno političkih kontakata na visokom nivou

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa predsjednicom Grčke Katerine Sakelaropulu, a nakon zvanične ceremonije dočeka, razgovarali su uz prisustvo delegacija.

“Prije svega veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u posjeti prijateljskoj Grčkoj. Hvala vam na pozivu da budem u zvaničnoj posjeti Grčkoj i, kao što rekoste, mali kuriozitet je da je ovo prva posjeta Predsjednika Crne Gore Grčkoj nakon obnove naše nezavisnosti 2006. godine.

No, bez obzira na to, ovo je svakako prilika da istaknemo tradicionalno prijateljstvo između naše dvije države i dva naroda”, kazao je Đukanović.

Podsjetio je da su odnosi između dvije države dodatno unaprijeđeni nakon obnove nezavisnosti gdje je u međuvremenu bilo jako puno političkih kontakata na visokom nivou.

“Htio bih gospođo Predsjednice sa visokim poštovanjem da izrazim zahvalnost za podršku Grčke evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana.

Zahvaljujući tome, Crna Gora je već članica NATO saveza, mi smo partneri u tom Savezu, a takođe, napravili smo i veoma važne korake na putu ka članstvu u EU.

Naše uvjerenje je da danas postoje uslovi da bitno unaprijedimo našu saradnju u raznim oblastima počev od ekonomije, kulture, obrazovanja do infrastrukturnih veza između naše dvije zemlje. I zato vjerujem da će i ovaj naš današnji razgovor biti dobar impuls daljem unaprijeđenju našeg prijateljstva i naše međudržavne saradnje”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve