Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović odlikovan ordenom Viteza velikog krsta

Služba za informisanje predsjednika Crne Gore saopštila je da je u pitanju orden najvišeg ranga i dodjeljuje se za političke, umjetničke i naučne zasluge

Kapetani regenti San Marina odlikovali su predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića ordenom Viteza velikog krsta.

Služba za informisanje predsjednika Crne Gore saopštila je da je u pitanju orden najvišeg ranga i dodjeljuje se za političke, umjetničke i naučne zasluge.

“Najviši stepen, Vitez velikog krsta, dodjeljuje se šefovima država, članovima vladarskih porodica, visokim državnim funkcionerima, a u posebnim slučajevima i onima koji su dali poseban doprinos San Marinu”, navode u saopštenju.

Kapetan regent Francesko Musoni kazao je da im predstavlja veliku čast da uruče odlikovanje Đukanoviću za njegova postignuća i da je odluku donio i Parlament San Marina.

Uručivanjem odlikovanja Đukanović postaje dio reda San Marina, malog broja predsjednika koji imaju ovo priznanje, kazao je Musoni.

“Vitezom velikog krsta odlikovani su: Vitorio Emanuele III, kardinal Paćelli – papa Pio XII, Luiđi Ćibrario, Gaspare Finali, dok je u novijoj istoriji ovo odlikovanje dobio aktuelni italijanski predsjednik Serđo Matarela”, dodaju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve