Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Đukanović o godišnjici NATO bombardovanja: Tužan događaj koji podsjeća na ispravnost naše politike

Danas je dvadeset četvrta godišnjica napada NATO snaga na nekadašnju SR Jugoslaviju, koji je trajao 78 dana i okončan je Kumanovskim sporazumom. Udari na tadašnju zajedničku državu Crne Gore i Srbije počeli su predveče tog 24. marta 1999. godine, a okončani su u junu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je bombardovanje Jugoslavije od strane NATO snaga, tužan događaj, koji, kako je rekao, podsjećanje na ispravnost politike koju je vodila Crna Gora.

Danas je dvadeset četvrta godišnjica napada NATO snaga na nekadašnju SR Jugoslaviju, koji je trajao 78 dana i okončan je Kumanovskim sporazumom. Udari na tadašnju zajedničku državu Crne Gore i Srbije počeli su predveče tog 24. marta 1999. godine, a okončani su u junu.

”Sjećamo se tužnog događaja iz novije istorije – 24 godine je od bombardobvanja Jugoslavije, ali je to i dan koji nas ponosno podjeća na ispravnost politike koju smo već tada promišljeno temeljili i koju slijedimo. To je bio najmarkantniji događaj, kada je Crna Gora artikulisala njen nacionalni interes”, rekao je Đukanović nakon polaganja vijenca na spomenik grčkom nacionalnom junaku i vojskovođi Vasu Brajoviću.

Nacionalni interes je, kako je rekao, tada jasno saopšten.

”Da to nije naš rat, da u njemu ne želimo da ulestvujemo već upravo suprotno – da sebe vidimo dijelom evropske i evroatlantske zajednice, što se i dogvodilo. Smatram da je jako važno da je vrijeme koje je od tada prošlo do danas, potvrdilo ispravnost takvog našeg opredeljenja” istakao je Đukanović.

Kazao je da žali zbog onoga što se dogodilo, ističući da je to tragična posledica neispravnosti jedne politike na kojoj se u djelovima društava Srbije, ali i Crne Gore i danas istrajava.

”Želim da ostanem u uvrjerenju da je Crna Gora, ne samo tada pametno prelomila u jednom trenutku nego da je prelomila pametno za svoju budućnost i da vrlo dosledno slijedi takvu svoju politiku i da će to Crnu Goru postepeno voditi ka evropskom cilju”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve