Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović i Josipović: Hrvatska podrška ključna u procesu EU integracija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, koji u Crnoj Gori boravi kao gostujući predavač Univerziteta Crne Gore. U pratnji gospodina Josipovića bio je i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, koji u Crnoj Gori boravi kao gostujući predavač Univerziteta Crne Gore. U pratnji gospodina Josipovića bio je i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Đukanović je uz zadovoljstvo susretom istakao da ga vežu lijepa sjećanja za period saradnje sa Josipovićem za vrijeme obavljanja funkcije Predsjednika Republike Hrvatske i naglasio da Crna Gora ima odličnu i prijateljsku saradnju i sa aktuelnim najvišim zvaničnicima susjedne zemlje.

“Na toj liniji, zahvalio je Republici Hrvatskoj na kontinuiranom prijateljskom odnosu ističući da je za očekivati da i u periodu pred nama Hrvatska bude ključna podrška procesu evropske integracije Crne Gore i Zapadnog Balkana, kao svojevrsni most koji povezuje region sa EU”, navodi se u saopštenju njegovog kavineta.

Josipović je istakao važnost uloge Đukanovića u reformskim procesima koji su kontinuirano sprovođeni u Crnoj Gori. Takođe, naglasio je da su promjene tokom niza godina i reformi vidljive na svakom koraku, što svjedoči o kapacitetima Crne Gore za ukupan društveno ekonomski razvoj.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima uz saglasnost da je perspektiva i Crne Gore i Zapadnog Balkana u procesu pristupanja Evropskoj uniji, u čemu će u Republici Hrvatskoj imati pouzdanog partnera i podršku”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve