Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Djeci iz Župe, uskraćenoj za školski prevoz, Opština Nikšić da obezbijedi uslove za nesmetan odlazak na nastavu

Prema njegovim riječima, djeca su uskraćena za školski prevoz koji im je potreban zbog udaljenosti obrazovne ustanove, a Opština Nikšić nema sluha za najmlađe članove našeg društva

Da se problemi guraju pod tepih od strane lokalne uprave Nikšića i resornog ministarstva, govori i činjenica da učenici iz sela Zagrad, Oblatno i Raspuće iz nikšićke Župe već šest dana ne idu u matičnu školu, saopštio je predsjednik Savjeta mladih DPS Nikšić, Aleksa Đukanović.

Prema njegovim riječima, djeca su uskraćena za školski prevoz koji im je potreban zbog udaljenosti obrazovne ustanove, a Opština Nikšić nema sluha za najmlađe članove našeg društva.

“Opravdanja koja možemo čuti od nadležnih neće nadomjestiti vrijeme koje djeca provode van školskih klupa, već će stvoriti dodatne izazove za osnovce. Iako se uprava škole obraćala ministarstvu povodom nabavke kombija, kao i uobičajeno, ministarka je imala važnijeg posla2, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, institucije moraju zaustaviti dosadašnji ignorantski odnos prema budućnosti ove države, koju čine djeca i mladi, i obezbijediti uslove za obrazovanje.

“Garant vladavine prava sa posebnim senzibilitetom kada je riječ o najboljim interesima djece i mladih je imperativ svih društveno odgovornih subjekata”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tito
16.04.2022-06:56 06:56

Zašto vi šverceri cigareta nešto ne obezbedite ? Gazda ti se vozi u Majbahu a narod siromašan…