Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Crna Gora ostaje posvećena očuvanju međunarodnog mira i borbi protiv ekstremizma

''Kao odgovoran i pouzdan partner i saveznik, Crna Gora i pripadnici njenih oružanih snaga su ponosni na doprinos koji su pružali stabilnosti, miru i demokratskom razvoju Avganistana''

Crna Gora zajedno sa saveznicima ostaje posvećena očuvanju i zaštiti međunarodnog mira i stabilnosti i borbi protiv ekstremizma, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Kao odgovoran i pouzdan partner i saveznik, Crna Gora i pripadnici njenih oružanih snaga su ponosni na doprinos koji su pružali stabilnosti, miru i demokratskom razvoju Avganistana”, napisao je predsjednik.

Kako je istakao, posljednja dešavanja još jednom su potvrdila da mir nije samo odsustvo sukoba.

“Prije svega, to su prava, slobode i snažne i funkcionalne institucije. Promjene vode boljitku samo ako su inkluzivne, reprezentativne i nediskriminatorne. Odgovornost za budućnost i sigurnost nacije je zajednička, a avganistanski narod, naročito avganistanske žene i djevojčice, je, kao i ostali narodi, zaslužuju. Crna Gora zajedno sa saveznicima ostaje posvećena očuvanju i zaštiti međunarodnog mira i stabilnosti i borbi protiv ekstremizma”, objavio je Đukanović na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve