Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đonović: Trgovina oko mjesta predsjednika Skupštine, mogući novi prijevremeni izbori

Iako bi mjesto predsjednika Parlamenta trebalo da pripadne partiji koja ga, na osnovu izbornih rezultata zaslužuje, ni ovog puta puta, smatra Đonović to neće biti slučaj

“Mjesta u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti neće biti raspoređena na osnovu izbornih rezultata, već kako se ko za šta izbori”, ocijenio je politički analitičar Ranko Đonović za Gradsku RTV . U tom procesu, navodi, ponovo se neće voditi računa o interesima građana. Mjesto predsjednika Parlamenta je kao i svako mjesto u Vladi – ono sa kojim se trguje, kaže Đonović.

Iako bi mjesto predsjednika Parlamenta trebalo da pripadne partiji koja ga, na osnovu izbornih rezultata zaslužuje, ni ovog puta puta, smatra Đonović to neće biti slučaj.

” Mjesto predsjednika Parlamenta je , kao i mjesto svakog pojedinacnog u vladi, jeste mjesto sa kojim se trguje, to su jasno pokazali. Ne smatraju oni da treba da pripadne nekome. Pa nije ni prošli put bilo tako dok je bio gospodin Aleksa Bečić, sa strankom kolika mu je bila, nešto sto je zasluživao “, ističe Đonović.

Kao i u prethodne tri godine, i u narednoj Vladi vodiće se računa o interesima pojedinaca u partijama, a ne o interesima građana, navodi Đonovic.

” Neće dobiti svako što zaslužuje, već koliko se ko za šta izbori i formiraće se Skupština sa zakašnjenjem , a iz nje i Vlada. Nemam povjerenja u tu izbornu većinu i mislim da će odražavati sve ono što nije interes građana Crne Gore “, navodi on.

Ono o cemu treba da razmisljamo je da li će buduća Vlada biti u stanju da uvede Crnu Goru u evropsku porodicu, kaže Đonović. Crna Gora će kroz godinu ili dvije, kako zaključuje, ponovo na izbore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve