Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Đelošaj: Kroz zakonska rješenja i inicijative utičemo na poboljšanje poslovnog ambijenta i jačanje konkurentnosti privrede

Potpredsjednik Gjeloshaj je istakao da je Crna Gora, kao NATO članica i potpisnica CEFTA i EFTA sporazuma, bezbjedna i otvorena zemlja za strane investitore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đelošaj učestvovao je danas na III Podgoričkom investicionom forumu.

Potpredsjednik Gjeloshaj je istakao da je Crna Gora, kao NATO članica i potpisnica CEFTA i EFTA sporazuma, bezbjedna i otvorena zemlja za strane investitore.

Posebno je istakao da Crna Gora ima efikasan, transparentan i konkurentan poreski sistem, sa reformisanim bankarskim sistemom uz jednak tretman domaćih i stranih investitora, eurom kao zvaničnom valutom i liberalizovanim spoljno-trgovinskim sistemom što je čini konkurentnom i atraktivnom investicionom destinacijom.

„Vlada Crne Gore nastoji da kroz brojna zakonska rješenja, inicijative i programe utiče na poboljšanje poslovnog ambijenta i jačanje konkurentnosti privrede”, poručio je potpredsjednik Đelošaj.

On je informisao o platformi Savjeta za konkurentnost koja će, kako je naglasio, doprinijeti većoj konkurentnosti ekonomije i bržem privrednom rastu zemlje, te najavio da se planira izrada Akcionog plana za uklanjanje barijera, koji će biti dio reformske agende u vezi sa Novim planom rasta za Zapadni Balkan.

Tokom izlaganja, potpredsjednik je poručio da je Crna Gora odlučna da ispuni sve neophodne korake i učestvuje u svim regionalnim inicijativama koje imaju za cilj približavanje tržištu i učlanjenje u EU.

Pored potpredsjednika Gjeloshaja, na drugoj sesiji učestvovali su i ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, šef EBRD za Crnu Goru Remon Zakarija i predavač na fakultetu ekonomije (UCG), dr Milena Lipovina Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve