Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Krivične prijave protiv više osoba zbog neistinitog prijavljivanja prebivališta u Šavniku

Koalicija Za budućnost Šavnika podnijela je danas krivičnu prijavu protiv više osoba zbog zloupotreba prilikom prijave fiktivnog prebivališta u Opštini Šavnik i pokušaja ostvarivanja nepripadajućeg biračkog prava po osnovu takve fiktivne prijave

Koalicija Za budućnost Šavnika podnijela je danas krivičnu prijavu protiv više osoba zbog zloupotreba prilikom prijave fiktivnog prebivališta u Opštini Šavnik i pokušaja ostvarivanja nepripadajućeg biračkog prava po osnovu takve fiktivne prijave.

Podsjećaju da zakon koji definiše registre prebivališta i boravišta vrlo jasno propisuje da je prebivalište mjesto na teritoriji Crne Gore u kojem se crnogorski državljanin nastanio sa namjerom da u njemu stalno živi, a koje je središte njegovih životnih aktivnosti i sa kojim ima trajnu povezanost“, te da je „boravište mjesto i adresa gdje crnogorski državljanin privremeno boravi.

“Budući da osumnjičena lica niti žive, niti planiraju da žive u Šavniku, te u njemu čak ne borave ni privremeno, nego jednokratno – za potrebu glasanja za odlazeći DPS, jasno je da je nadležni organ svjesno doveden u zabludu prilikom registracije birača. Kako je nesporno utvrđeno da većina vlasnika stanova na adresama na koje su ovi lažni glasači prijavljeni – dotične uopšte ne poznaje – jasno je da je posrijedi klasična zloupotreba i dovođenje u zabludu svih organa pa i onih za sprovođenje izbora”, navode u ovoh koaliciji.

Kako su istakli, Šavnik i njegovi stanovnici neće dozvoliti da se manipuliše registrima i prijavama prebivališta zarad opstanka na vlasti odlazećeg DPS-a, a koalicija “Za budućnost Šavnika” će nastaviti da otkriva zloupotrebe i prijavljuje ih tužilaštvima i policiji.

“Pozivamo građane da takođe prijave sve zloupotrebe sa lažnim biračima, kako bi vladavina prava i fer izbori bili osnova za dalje političko djelovanje”, poručuju.

“Naime, u Opštinu Šavnik, se tokom poslednjih mjeseci „doselilo“ više od 330 osoba, i dovelo u zabludu nadležne organe u vezi svog stvarnog prebivališta. Ovaj „izborni turizam“ predstavlja uvećanje glasačkog tijela za gotovo 20 procenata, i sproveden je isključivo zbog glasanja na lokalnim izborima”, navode iz ove koalicije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.11.2022-16:02 16:02

DF je jedna antidrzavna kriminalna organizacija..koja zeli silom da dobije izbore..sa jednom kupljenom..neocetnickom bandom..