Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Kovač da odloži glasanje za izbor predsjednika Privrednog suda

''Eventualni izbor Mladena Grdinića za predsjednika Privrednog suda značio bi nastavak uticaja Vesne Medenice i Ane Đukanović na crnogorsko pravosuđe''

Demokratski front pozvao je minstra pravde Marka Kovača da upotrijebi svoj institucionalni uticaj i odloži glasanje za izbor predsjednika Privrednog suda dok se ne kompletira Sudski savjet.

„Eventualni izbor Mladena Grdinića za predsjednika Privrednog suda značio bi nastavak uticaja Vesne Medenice i Ane Đukanović na crnogorsko pravosuđe“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, ako se ima u vidu da je supruga sudije Mladena Grdinića nedavno izabrana za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za krivično i građansko zakondavstvo u Ministarstvu pravde, “s pravom se postavlja pitanje koji su to kriterijumi opredjeljivali ovakve predloge i izbore”.

„Vjerovatno je suvišno, ali želimo potencirati i činjenicu da je rođeni brat sudije Grdinića bio visoko kotiran na odborničkoj listi DPS-a na lokalnim izborima u Kolašinu. Javnosti posebno želimo skrenuti pažnju da je sudija Grdinić jedan od glavnih junaka knjige “Mobing u Crnoj Gori” koju je finansirala Evropska komisija, a u kojoj se jasno vidi uticaj Vesne Medenice na Grdinića u sporovima u kojima je Medenica i s njom povezana lica imala interes. A posebno je zanimljivo istražiti na koji način je sudija Grdinić “dopunjavao” svoj imovinski karton od 2018“ saopšteno je iz DF-a.

Prema njihovim riječima, sve navedeno je više nego dovoljno da se izbor predsjednika Privrednog suda odloži dok se ne izaberu članovi Sudskog savjeta s punim legitimitetom.

„Zato očekujemo da ministar pravde, za kog smo uvjereni da nije dio strategije za imenovanje Mladena Grdinića za predsjednika Privrednog suda, iskoristi zakonske mehanizme i zaustavi dalju medenizaciju crnogorskog pravosuđa”, poručuju iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve