Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DEMOS: Ostaje nepoznat domašaj inicijative potpisivanja Memoranduma o saradnji

Pozdravljaju sva okupljanja na kojima se proklamuju nesporne demokratske vrijednosti

Iz DEMOS-a su saopštili da pozdravljaju sva okupljanja na kojima se proklamuju nesporne demokratske vrijednosti, makar one bile opšteg karaktera, ali da im ostaje nepoznat projektovani domašaj inicijative o potpisivanju današnjeg Memoranduma o saradnji.

Smatraju da bi bilo dobro pojasniti da li se radi o “domašaju proklamovanja političke deklaracije i određene demokratske edukacije ili se na tim osnovama podrazumijeva nastavak političkog procesa, čija je namjera preuzimanje odgovornosti za vođenje državnih poslova s ciljem izlaska iz duboke funkcionalne i vrijednosne krize društva”.

“Ukoliko se radi o ovom drugom scenariju, potrebno je do kraja saopštiti način političkog organizovanja koji bi doveo do ovog cilja. Ne bi bilo dobro da se jedna inicijativa, nesporna u načelnim odredbama, zbog svoje nedorečenosti brzo zagubi i tako pretvori u alibi za nečiju nesposobnost odgovora na urgentne, konkretne i gotovo dramatične probleme koji trenutno parališu crnogorsko društvo”, navode iz DEMOS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milun
15.12.2021-17:27 17:27

Šta oće ovaj olinjali političar Lekić i Miloševićev ambasador u Italiji

Ucitelj
15.12.2021-19:46 19:46

Idi u penziju  dosadijo si ne samo toj stolici dje sjedis nego i papirima koje nosis kad govoris pola rijeci pojedes tako da te ne razumije niko sto pricas -prije bi te Kines razumijo nego neki gradjanin CRNE GORE!

borko
16.12.2021-05:55 05:55

Vječiti folirant: od srednjoškolskog nastavnika sociologije i samoupravljanja, do mirinog ambasadora i Aleksina glasnogovornika, vječito u fotelju…

Nikola
17.12.2021-03:14 03:14

Promijenite mu sliku….ljepsi se kopaju….3,14