Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate odgovorile SNP-u: Jedan dan molite za dogovor, a drugi demantujete sami sebe

Kako su ocijenili, jednostavno, šta god danas pričalo rukovodstvo ove partije, koja sa starim SNP-om ima zajednički samo logo, nemoguće je drugačije do borbom za funkcije i šačicu kratkotrajne vlasti objasniti da im je na državnom nivou prihvatljivo da budu dio Vlade koja zavisi od volje i diktata poraženog DPS-a, a na lokalnom mole za dogovor kako bi i tamo zakučili funkcije

Nekad ozbiljna, principijelna i moćna partija, koja je nastala na potrebi borbe protiv DPS režima, danas se toliko urušila da jedan dan moli za dogovor, a drugi neuspješno pokušava demantovati samu sebe, navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore nakon što su im iz SNP-a poručili da prestanu dijeliti lekcije boljima od sebe.

“Tu leži i odgovor kome je do funkcija i fotelja: dok Demokrate i na ulici i na izborima brane volju građana Crne Gore i tekovine 30. avgusta koje znače da građani neće Vladu DPS-a i koja na bilo koji način zavisi od DPS-a, SNP igra tužnu ulogu u sopstvenoj tragikomediji ponižavajući se isključivo radi fotelja i funkcija”, neveli su iz Demokratske Crne Gore.

Kako su ocijenili, jednostavno, šta god danas pričalo rukovodstvo ove partije, koja sa starim SNP-om ima zajednički samo logo, nemoguće je drugačije do borbom za funkcije i šačicu kratkotrajne vlasti objasniti da im je na državnom nivou prihvatljivo da budu dio Vlade koja zavisi od volje i diktata poraženog DPS-a, a na lokalnom mole za dogovor kako bi i tamo zakučili funkcije.

“A da su baš zbog funkcija spremni sve da istrpe, svjedoči i skorašnje javno prevaspitavanje SNP-a od strane DPS poslanika Živkovića, koji ih je sa samo par vrućih političkih šamara prinudio na političku kapitulaciju u vidu odbacivanje do samo dan ranije “granitno čvrstih” principa učešća u tzv. “manjinskoj Vladi”. Šta bi uslijedilo nakon formiranja te i takve DPS Vlade, ne smijemo ni da zamislimo. Toliko o političkim principima, iskrenosti i borbi za građane i interese Crne Gore”, poručuju iz kluba Demokrata.

Iz te parije su poručili SNP-au da ako baš hoće i ako su baš toliko zainteresovani, bolje reći nagrađeni, da spašavate DPS bilo kad i bilo gdje, a ovog puta u Kotoru, onda prije Kotora SNP bi morao da pokrene postupak za kontrolno saslušanje Darka Pajovića, Stevana Džakovića, Draga Đurovića, dijela SNP Kolašin koji je prije desetak godina završio sa DPS-om, a onda i postupak u vezi sa 21 milionom kao motivom za prekrajanje izborne volje građana, pa sve do svakog poslanika opozicije koji je u Skupštini Crne Gore glasao za predloge zakona Vlade Crne Gore.

“Dakle, ako su odbornici DPS u Kotoru korumpirani zato što su glasali za predlog budžeta Opštine što predstavlja najosnovniji interes građana Kotora, onda je svaki poslanik opozicije koji je glasao za predloge Vlade korumpiran od te iste Vlade”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Nako toga, dodaju, na redu će ubrzo doći i neki imovinski kartoni, kako bi građani Crne Gore jasno vidjeli kako je nepokretna imovina šetala iz godine u godinu, a i kako su se vraćali pojedini krediti.

“Na kraju, koliko je SNP na izvornim pozicijama anti-DPS borbe u koje se nevješto kune, svjedoči i činjenica da su zbog odbornika DPS koji su glasali za budžet Opštine Kotor vodeći se interesima grada i sprečavajući na taj način krizu, tužniji oni nego DPS! Za SNP dakle nije problem sprečavanje krize, već rasipanje DPS-a. Pa čak idu i toliko daleko, lišeni bilo kakve mjere, da se brukaju pričajući loše izmaštane fantazije o kupovini mandata. Čak i saopštenja počinju da im liče na osiromašenu verziju DPS političkog govora. Da nije porazno, bilo bi baš smiješno”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve