Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost i Jezero u finalu Kupa Crne Gore

Rival Budućnosti u finalu, koje je 30. maja u Podgorici, biće bolji iz duela Jezera i Dečića.

Fudbaleri Budućnosti i Jezera plasirali su se u finale Kupa Crne Gore, pošto su danas u Pljavljima igrali neriješeno protiv Rudara, dok su Plavljani savladali Dečić.

Budućnost je propustila nekoliko prilika da ostvari pobjedu, pa je utakmica završena bez golova, 0:0, a pošto je u Podgorici slavila sa 4:1 igraće u finalu.

Aktuelni šampion je propustio veliki broj prilika da do vrha napuni mrežu Rudara i tako sa dvije pobjede obezbjedi meč za trofej.

Dva puta je tim Ivana Brnovića pogađao okvir gola, ozbiljne šanse su promašivali u nekoliko navrata Vasilije Adžić, te Ivan Bojović, Balša Sekulić, Igor Ivanović, Đorđe Despotović, dok je Rudar je bio daleko od prilike da poremeti planove favorita na putu ka finalu.

U drugom polufinalu, u Beranama Jezero je ispisalo istoriju, jer će prvi put igrati za trofej u Kupu. Plavljani su eliminisali Dečić nakon minimalnog trijumfa u revanšu. U prvom meču, na Starom aerodromu nije bilo pogodaka.

Heroj Jezera bio je Edis Redžepagić koji je sjajno pogodio u 54. minutu, nakon prodora i ubacivanja Osmanovića.

Budućnost će igrati ukupno osmo finale i boriće se za peti trofej, nakon što je pehar osvajala 2013, 2019, 2021. i 2022. godine.

Rival Budućnosti u finalu, koje je 30. maja u Podgorici, biće bolji iz duela Jezera i Dečića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve