Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Dedeić: Zlonamjerne tvrdnje članova DIK-a

Dedeić je u reagovanju naveo da svaki vid manipulacije putem javnih saopštenja članova vladajuće većine u DIK-u neće i ne može uticati na obavljanje propisanih nadležnosti sekretara, Komisije i njene službe

Tvrdnja četiri člana Državne izborne komisije (DIK) iz vladajuće većine da je taj organ preko sekretara stavljen u službu Demokratske partije socijalista (DPS), neistinita je i zlonamjerna, kazao je sekretar DIK-a Nikola Dedeić.

Članovi DIK-a su ranije kazali da je Komisija, posredstvom Dedeića koji je iz redova DPS-a, grubo zloupotrijebila lični podatak svakog birača upisanog u birački spisak za opštinu Herceg Novi.

Dedeić je u reagovanju naveo da svaki vid manipulacije putem javnih saopštenja članova vladajuće većine u DIK-u neće i ne može uticati na obavljanje propisanih nadležnosti sekretara, Komisije i njene službe.

“Više godina unazad imali su mogućnost da rade svoj posao, jer im je pripadalo mjesto sekretara DIK-a kao parlamentarnoj opoziciji. Očigledno da i sada žele da mjesto sekretara imaju u svom posjedu, pa iz tog razloga i ne čudi ovakva reakcija”, kazao je Dedeić.

Kako je naveo, DIK je u ponedjeljak obavijestio javnost da su provjereni izvodi iz biračkog spiska za Herceg Novi, a u skladu sa zakonima koji to nalažu.

“Podatak je jasan i glasi da su 1.973 punoljetne osobe sa prebivalištem u Srbiji i srpskog državljanstva upisane u izvod iz biračkog spiska za opštinu Herceg Novi”, podsjetio je Dedeić.

On je kazao da je Centar za monitoring i istraživanja (CEMI) dva puta saopštio slične podatke o duplo upisanim biračima i da to pravo, u skladu sa propisima, pripada i DIK-u isto kao i toj nevladinoj organizaciji.

Kako je istakao, podaci su dostavljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) na dalju nadležnost.

Dedeić je rekao da je za prosljeđivanje podataka MUP-u glasalo sedam od 11 članova DIK-a i da su svi članovi, koji su prisustvovali sjednici, mogli da se izjasne i glasaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve