Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Većina u DIK-u bila protiv ponavljanja glasanja u Kolašinu i na Cetinju

''Nije bilo jedinstvenog stava''

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša kazao je da nisu svi članovi komisije bili jedinstveno u pogledu ponavljanja izbora na Cetinju i Kolašinu, ali je većina odlučila da ih ne treba ponavljati i to treba uvažiti.

– Mi smo izvršili uvid u materijal i konstatovali da je cetinjska izborna komisija napravila proceduralnu grešku. Kolega Damir Suljević, predstavnik Socijaldemokratske partije i ja smo bili za ponavljanje izbora, većina je drugih kolega bila za opciju da se samo poništi odluka. Nije bilo jedinstvenog stava – naveo je Mugoša u Dnevniku Televizije Crne Gore.

Većina je, ističe, ocijenila da to ne može u bitnom uticati na ishod izbora na tom biračkom mjestu.

– Slična situacija je bila i u Kolašinu, naš pravni stav je bio takav da treba ponoviti izbore na jednom mjestu u Kolašinu, dok je većina drugih kolega bila da to ne treba raditi – tvrdi Mugoša.

Istakao je da po procesnom smislu kada DIK donese rješenje kojim usvaja određeni progovor ne postoji mogućnost žalbe Ustavnom sudu.

– Žalba Ustavnom sudu je dozvoljena samo protiv rješenja kada je odbijen ili odbačen prigovor – kazao je Mugoša.

On je objasnio da su predstavnici SDP-a i Pravda za sve predali više prigovora za više biračkih mjesta, ali da i večeras stiže još prigovora.

– Imaćemo dugu sjednicu, na radnom sastanku prebrojavamo pristigli izborni materijal – istakao je Mugoša.

Radni sastanak na kom se razmatraju prigovori počeo je u 17 sati, a sjednica DIK-a održaće se u 20 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve