Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović na sastanku ministara vanjskih poslova Višegradske grupe i Zapadnog Balkana

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova država Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, koji se održava sjutra u Pragu

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova država Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, koji se održava sjutra u Pragu.

Srđan Darmanović

Redovni sastanak šefova diplomatija V4 i Zapadnog Balkana, pod češkim predsjedavanjem, biće prilika da se još jednom jasno potvrdi evroatlantska perspektiva Zapadnobalkanske šestorke i daju preporuke za dalje napredovanje u procesu evropske integracije, navode iz Ministarstva vanjskih poslova.

“Teme ovogodišnjeg sastanka odnosiće se prevashodno na analizu postignutih rezultata, razmjenu mišljenja o predloženoj novoj metodologiji, s posebnim akcentom na predstojeći Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana u Zagrebu.

Takođe, biće riječi i o dostignućima Fonda za Zapadni Balkan, kojim tokom 2020. predsjedava Crna Gora”, navedeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve