Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Daka sjutra osniva politički pokret “Ne damo svetinje”

Osnivačka skupština će biti održana sjutra na Goliji u manastiru Svetog Save kojem je Davidović ktitor, u mjestu Orlina

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, kum mandatara Zdravka Rukoljuba Krivokapića, sjutra osniva svoj politički pokret, saznaje portal Aktuelno iz pouzdanih izvora. Osnivačka skupština će biti održana sjutra na Goliji u manastiru Svetog Save kojem je Davidović ktitor, u mjestu Orlina.

Davidović

Narodni pokret nikšićkog biznismena će nositi ime “Ne damo svetinje”.

Davidović važi za jednog od pokrovitelja svetosavskih stranaka, a ovoga puta ce pokušati da oproba svoju političku snagu svog Pokreta na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću.

Davidović je poznat kao veliki donator Srpske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko primorske, ali i brojnih političkih prosrpskih stranaka u Crnoj Gori.

foto Arhiva

Davidiović je prije izbora imao svoje ljude okupljene oko bivšeg funkcinera SNP-a Aleksandra Damjanovića na koje je računao da će dobiti visoka mjesta na listi koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’. Međutim, nijedan od njegovih ljudi nije se čak ni našao na listi a da ne govorimo o visokim pozicijama.

U javnosti se sve češće čuju spekulacije da je Davidović blizu bankrota i da je priča oko ulaganja velikih finanasijskiih sredstava u svetosavske stranke u Crnoj Gori “samo njegov marketinški trik”.

Afere

O njemu su nedavno makedonski mediji izvještavali povezujući ga sa korupcionaškom aferom. Mediji pišu da je vladajuća koalicija u Sjevernoj Makedoniji (SDSM-DUI) usvojila DUP od 200 miliona eura za Davidovićevu ofšor kompaniju iz Paname.

Najveća hipoteka prošlosti koja sad smeta u pregovorima je to što je Davidović bio ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina devedesetih godina prošlog vijeka kada je sarađivao sa Radovanom Karadžićem.

Davidović je krajem prošle godine ranjen iz snajpera u Beogradu. On se dovodio u vezu sa ilegalnim duvanskim biznisom, zbog čega je bio krivično gonjen. Njega je crnogorska finansijska policija svojevremeno teretila da je, švercujući cigarete Duvanskog kombinata, oštetio budžet za 10,5 miliona eura.

Posljednjih nekoliko godina, poslujući iz Beograda bavio se i međunarodnom distribucijom oružja. Nakon izborne kampanje 2016. godine Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je tokove novca kojim je finansiran Demokratski front, a Davidović je bio pod posebnim provjerama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
20.11.2020-20:08 20:08

Jesu li svi vjernici spc kao ovaj

ivan
20.11.2020-21:32 21:32

Ni u jednom boju od Tuđemila 1042-e do Mojkovca 1916-e nije sadržano toliko simbolike i toliko Crne Gore, kao u “devet krvavih ostroških dana”. Omer-paša Latas je sa velikom vojskom sa svih strana napao Crnu Goru. U januaru 1853-e navalili su na Ostroški Manastir. Da osvoje, zapale i unište kult Svetog Vasilija. A pod Ostroškim gredama čekahu Veliki Vojvoda Mirko i birani Crnogorci. Dogovor je pao, odbraniti ili poginuti. Tako su velika vojna sila i naoružanje sa turske strane i junaštvo, vjera, ljubav, volja i srce sa crnogorske strane ušli u legendu. Devet dana bez predaha i sna, sablja i… Pročitaj više »

Rovca
20.11.2020-21:42 21:42

Daku na čelenku Nišića!

Tihana
20.11.2020-23:28 23:28

Dakle Srbi iz Republike Srpske naselili CG i sad brane NAŠE svetinje od NAS. Ima li većega apsurda. Ovaj fenomen NIKAD istorija niti sociologija ni psihologija objasniti neće moći.

I.M.
21.11.2020-01:20 01:20

Neka osnuje četničku stranku. Inače užasno gadan tip.

Milos Boja
21.11.2020-05:05 05:05

Brzo ce i Daka kod Rista Radovica i Miroslava Gavrilovica

Lijepa CG
21.11.2020-13:04 13:04

Abazovic URA -PLAN- CG-ISTA SUDBINA KIPARA ! 40/41