Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorska partija: Žele da po svaku cijenu spriječe izlazak CP na lokalne izbore u opštini Mali Iđoš

''Koalicija CNS i SPS preko svojih članova u Izbornoj komisiji, u kojoj imaju većinu, pokušavaju preko Nacionalnog savjeta crnogorske manjine da spriječe da se izbornoj listi Crnogorske partije utvrdi položaj izborne liste nacionalne manjine u skladu sa članom 75. stav 2. Zakona o lokalnim izborima''

Crnogorska partija predala je danas Izbornoj komisiji opštine Mali Iđoš manjinsku izbornu listu za učestvovanje na lokalnim izborima koji su zakazani za 2. jun ove godine.

– Koalicija CNS i SPS preko svojih članova u Izbornoj komisiji, u kojoj imaju većinu, pokušavaju preko Nacionalnog savjeta crnogorske manjine da spriječe da se izbornoj listi Crnogorske partije utvrdi položaj izborne liste nacionalne manjine u skladu sa članom 75. stav 2. Zakona o lokalnim izborima.

Zatražili su mišljenje od Nacionalnog savjeta, koji u potpunosti kontrolišu SNS i SPS, o tome “da li Izborna lista Crnogorske partije može imati položaj izborne liste nacionalne manjine”. Cilj je jasan, želi se po svaku cijenu spriječiti izlazak Crnogorske partije na lokalne izbore u opštini Mali Iđoš u kojoj su predate samo dvije izborne liste, i to koalicije SNS i SPS i lista Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) – saopšteno je iz Crnogorske partije.

Biće interesantno, kako kažu, na koji način će eventualnu negativnu odluku obrazložiti Dragoljub Malović, SNS-ov predsjednik nacionalnog savjeta, imajući u vidu da je Crnogorska partija kao manjinska stranka u tri izborna ciklusa (2008-2020) imala odbornike u Skupštini opštine Mali Iđoš, da je u dva izborna ciklusa imala odbornike u Prokuplju, kao i odbornike u Subotici, Šapcu i Kragujevcu.

– Takođe Crnogorska partija je tri puta kao manjinska stranka nastupila na parlamentarnim i pokrajinskim izborima. Glasovima odbornika Crnogorske partije i SVM u opštini Mali Iđoš je 2010. godine uveden Crnogorski jezik u službenu upotrebu.

Kao autentični politički predstavnik crnogorske zajednice u Srbiji Crnogorska partija će upotrijebiti sva pravna sredstva kako bi zaštitila pravo da u skladu sa zakonom nastupi na predstojećim lokalnim izborima.

“Strah životu kalja obraz često” – naveli su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
08.05.2024-07:13 07:13

hahaha pa jel ovo normalno? Zabrinuo se i Vučko i zvao I Si Djoponga jer se plaši ogromne popularnosti crnogorske partije !!! Koga Vi zamajavate….. Što se ne vratite odje?

Piki 81
08.05.2024-09:22 09:22
Reply to  Pe Pera

BRAVOOOOOOO

Dimitrije Vuković
08.05.2024-08:51 08:51

Ovo su veoma ozbiljni problemi. Na svim nivoima se minira pitanje crnogorske nacionalne manjine u Srbiji. Može im se jer nema ko da zaštiti naš narod u Srbiji. Ako se izjašnjavaš kao Srbin a iz Crne Gore si ,porijeklom ili kako god,onda si SRPSKI SPARTANAC,a ako si Crnogorac,onda si ustaša,MONTENEGRIN,MILOGORAC,u svakom slučaju nepoželjan. To je najbolje pokazao popis 2022. Duplo manje Crnogoraca. Sistematski se sprovodi DEMOGRAFSKI GENOCID nad Crnogorcima. Hoće da istraže Crnogorce da ih nema u Srbiji a to bi i u Crnoj Gori,kada bi mogli. O ovom Stevoviću je glupo trošiti riječi. On je po zanimanju Crnogorac i… Pročitaj više »

Vrbas
08.05.2024-13:27 13:27

Prilicno tačno je predhodnik sumirao tužnu sliku crnogorske zajednice u Srbiji koja se može sažeti i u sledećem : fašisoidan odnos državnih organa Srbije, kojima asistira nekolicina ništavila sa lažnim zastupništvom među kojima je ovaj Stevović iz ove nepostojeće partije. Niti ova partija ima predsjednika, niti organe partije, niti članstva, niti je zastupljena ni na jednom državnom , pokrajinskom, niti lokalnom nivou. Priča o postojanju nekim odbornika je čista laž (pri tome se beskrupulozno poziva na obraz), a navodno je autentični crnogorski zastupnik. Dno dna.Pa kako nema matice da se pozabavi nekolicinom skupljača apanaže u ime Crnogoraca, to je budućnost… Pročitaj više »