Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

CP: Pobjeda suverenista u Crnoj Gori je neminovna

,,Crnogorski iseljenici su ponosni na suverenizam koji je viševjekovni dio identiteta Crne Gore, i istorijskom činjenicom da nije postojala niti će postojati Crna Gora koja ljubi tuđe lance''

Crnogorska partija, jedina politička organizacija koja zastupa interese crnogorske zajednice u Srbiji, poziva svoje članove i simpatizere sa izbornim pravom u Crnoj Gori, kao i građane u svojoj postojbini, da u neđelju 30. avgusta podrže suverenističke izborne liste koje jasno i nedvosmisleno zastupaju vrijednosti građanske, višenacionalne i multikonfesionalne Crne Gore, euroatlanske integracije i put ka zapadnim demokratijama, saopšteno je iz te stranke.

“Kada su mu prinijeli da cjeliva verige svetog Petra, crnogorski vladika i državnik Petar II Petrović Njegoš je rekao – Crnogorci ne ljube lance.

Crnogorski iseljenici su ponosni na suverenizam koji je viševjekovni dio identiteta Crne Gore, i istorijskom činjenicom da nije postojala niti će postojati Crna Gora koja ljubi tuđe lance.

Pobjeda suverenista u Crnoj Gori je neminovna, jer nepotčinjavanje sopstvene zemlje tuđoj upravi je suština vječnosti Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve