Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

CKM: Obradovićevi šovinistički grafiti ne mogu narušiti prijateljstvo Crne Gore i Srbije

Današnji nevaspitani gest predśednika ultranacionalističkog pokreta Dveri Boška Obradoviča koji je na zgradi ambasade Crne Gore u Republici Srbiji ispisao grafit kojim se vrijeđa predśednik Crne Gore Milo Đukanović i širi neistine o otimanju srpskih svetinja u Crnoj Gori najbolje govori o njemu. Obradović manipulacijama želi da pridobije par jeftinih poena kod srpske dijaspore od koje dobija finansijiske apanaže, saopštila Crnogorska kulturna mreža

Povodom današnjih događaja u Skupštini Srbije, reagovanjem se oglasila NVO “Crnogorska kulturna mreža”.

foto printscreen

Objavljujemo u cjelosti saopštenje NVO Crnogorska kulturna mreža

Današnji nevaspitani gest predśednika ultranacionalističkog pokreta Dveri Boška Obradoviča koji je na zgradi ambasade Crne Gore u Republici Srbiji ispisao grafit kojim se vrijeđa predśednik Crne Gore Milo Đukanović i širi neistine o otimanju srpskih svetinja u Crnoj Gori najbolje govori o njemu. Obradović manipulacijama želi da pridobije par jeftinih poena kod srpske dijaspore od koje dobija finansijiske apanaže.

Šovinista Obradović bi trebalo da zna da se “srpstvo” ne brani pisanjem šovinističkih grafita i širenjem mržnje između dva bratska naroda crnogorskog i srpskog. Da je lider Dveri pravi patriota došao bi u Crnu Goru i pridružio se srpskom sveštenstvu koji su izlaskom na ulice iskazali protest prema namjeri Vlade Crne Gore da se usvoji Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Šovinistički performansi koje je organizovao protiv predśednika Republike Srbije Aleksandra Vučića je jedino po čemu je Obradović prepoznatljiv u svojoj državi. Ono što se može zaključiti jeste da što više performansa organizovao Obradović, Vućić ga je sve ubjedljivio pobjeđivao na izborima.

Lideru Dveri smetaju dobri odnosi Mila Đukanovića i Aleksandra Vućića, kao i njihova politika koja Crnu Goru i Srbiju void putem napretka i prosperiteta.

Danas je javnost imala priliku da se uvjeri u još jedan pokušaj širenja lažnog patriotizma od strane Boška Obradovića, koji još uvijek sanja neostvareni dječaki san da bude lider kao što je predśednik Crne Gore Milo Đukanović.

Srećom ovaj gest lidera ultranacionalističkog pokreta Dveri ne može uticati na dobrosuśetske odnose građana Crne Gore i Srbije, koji su iznad političkih i svakih drugih interesa.

Ovo javno reagovanje zaključujemo pozivom “ripejd patrioti” neka navede jedno dobro koje je učinio za srpstvo u Crnoj Gori, koje dječačkim performansima pokušava da brani, ni sam ne znajući od koga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve