Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čađenović: Odluke Vlade se ne uzimaju za ozbiljno u državama regiona

On je ocijenio da odluke Vlade Crne Gore niti imaju autoritet ni kredibilitet, niti se očigledno uzimaju za ozbiljno od strane vlada zemalja regiona i međunarodne zajednice

Zemlje regiona izražavaju veoma ozbiljnu rezervu prema crnogorskoj vlasti i zdravstvenom sistemu naše zemlje, ocijenio je poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Vladimir Čađenović, nakon što je Slovenija, poslije Hrvatske, donijela odluku da i dalje drži zatvorene granice prema građanima Crne Gore.

Vladimir Čađenović

“Potpuno je jasno da je na ovakvu odluku uticala urušena međunarodna pozicija Crne Gore i dramatičan pad rejtinga u gotovo svim oblastima. Takođe, veoma je vidljivo i jasno izraženo da zemlje regiona koje su članice EU ne žele da rizikuju sa vlašću koja je okarakterisana kao hibridni režim proistekao iz autokratije i to sa najuticajnijih međunarodnih adresa”, saopštio je Čađenović.

On je ocijenio da odluke Vlade Crne Gore niti imaju autoritet ni kredibilitet, niti se očigledno uzimaju za ozbiljno od strane vlada zemalja regiona i međunarodne zajednice.

“To što je Vlada proglasila kraj epidemije koronavirusa u Crnoj Gori, za zemlje EU ne znači ništa čim se ne odlučuju da takvu odluku prihvate i otvore svoje granice. Međunarodna javnost je itekako upoznata sa ozbiljnim zloupotrebama cjelokupnog zdravstvenog sistema u političke svrhe za sve vrijeme trajanja pandemije od strane DPS-a. Nije poznat primjer u savremenim državama da se kompletno zdravstvo u periodu globalnih izazova, stavlja u funkciju interesa jedne politike i jedne partije”, naveo je Čađenović.

Upravo iz tih razloga, kako je dodao, sve odluke i javno saopštene informacije iz ovakvih institucija se uzimaju sa rezervom, naročito od strane zemalja članica EU.

“Ovo je još jedan u nizu dokaza koji potvrđuju da je Milo Đukanović ozbiljan problem, da je teret i državi i građanima. Dakle, aktuelni režim je ne samo rampa razvoju i demokratizaciji našeg društva, već je i prepreka napretku na putu punopravnog članstva u društvo zemalja EU”, zaključio je Čađenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve