Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: RTCG postaje platforma koja služi samo određenim interesnim političkim skupinama

''Javni servis izostavlja saopštenja stranaka koje imaju kritički odnos prema uređivačkoj politici Javnog servisa u kom moramo istaći, radi ogroman broj izuzetno profesionalnih novinara'', piše u saopštenju

– Javni servis, kao temelj demokratskog društva, trebalo bi da služi interesima svih. Umjesto toga svjedočimo tome kako Javni servis postaje platforma koja služi samo određenim interesnim političkim skupinama – saopštila je Demokratska Crna Gora.

“Mnogo nam je žao što Javni servis svih građana Crne Gore i na ovom primjeru pokušava vršiti manipulaciju nad javnošću, kao što je to radio objavljivajući lažne vijesti tokom izbora v.d. direktora UP.

Da podsjetimo, Javni servis je u jednom tekstu naveo da Vlada Crne Gore bira direktora UP između sedam kandidata, što nije bilo tačno. Vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova može odlučivati samo o jednom kandidatu kojeg ministar predloži. Dakle, Vlada pred sobom nije imala sedam kandidata, već jednog jedinog kojeg je predložio ministar”, navode iz DCG.

Takođe, kako kažu, Javni servis je prenio informaciju da “Šaranović odbija da se objelodani ime poligrafiste”, tj da Vlada nije dobila potpunu informaciju sa imenom i prezimenom i potpisom poligrafiste Uprave policije, što je takođe bila apsolutna lažna vijest.

“Jer je svaki član Vlade ispred sebe imao na desetine stranica informacija o svim policijskim službenicima, a posebno informaciju o imenu poligrafiste.

Ovoga puta, Javni servis objavio je reagovanje svih državnih zvaničnika uključujući i reagovanje članova Vlade iz reda Demokrata kao i iz reda ostalih partija. Nakon toga, Javni servis je objavio reagovanje svih partija uključujući i reagovanje PES-a iako su objavili zvaničnike iz redova ove stranke. Postavlja se pitanje, zbog čega je izostavljeno reagovanje Demokratske Crne Gore? Odgovor je jednostavan, pokušaj manipulacije javnosti.

Tj. Javni servis izostavlja saopštenja stranaka koje imaju kritički odnos prema uređivačkoj politici Javnog servisa u kom moramo istaći, radi ogroman broj izuzetno profesionalnih novinara”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve