Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Bukilić poručuje Hadžiću: Treba da radite shodno zakonu i strateškim dokumentima

Povodom intervjua VD direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Seida Hadžića, reagovao je Miloš Bukilić, zamjenik predsjednika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj i član Savjeta Vlade Crne Gore sa saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Povodom intervjua VD direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Seida Hadžića, reagovao je Miloš Bukilić, zamjenik predsjednika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj i član Savjeta Vlade Crne Gore sa saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno.

Ustavno pravo svakog građanina je da bira i bude biran. To je svaki građanin ove Države naučio tokom srednjoškolskog obrazovanja. Vjerovatno to dovoljno govori da za usvajanje takve informacije nijesu potrebe vrhunske kompetencije o kojima brine direktor Hadžić.

Kao čovjek koji je na čelu resora zaduženog za saradnju sa dijasporom, sigurno zna da nema potrebe da formira pravni tim dijaspore koji će sinhronizovano nastupiti u ime dijaspore. Prilikom priprema Predloga zakona organ državne uprave je u obavezi da shodno Uredbi o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija da objave javni poziv za učešće. Takođe, tokom javne rasprave, koja je obavezna, svaki pojedinac može da iznese svoj stav i viđenje uticaja pravnog propisa na širu zajednicu i njega lično.

Uprava za saradnju sa dijasporom, kako joj i ime kaže, ima obavezu da sarađuje sa dijasporom -iseljenicima. Na to je obavezuje i zakon i strateška dokumenta u ovoj oblasti. Svođenje na ličnu ravan odnosa je daleko od profesionalizma a još dalje od poštovanja sagovornika ukoliko djelovanje profesora koji je na čelu vladinog savjeta predstavnik Vlade nazove  “neodgovornim i šarlatanskim” i usuđuje se da ocjenjuje o kome to govori.

Gdine Hadžiću, ne radi se ovdje o “elementarnoj pristojnosti” i potrebi da se novom direktoru “poželi dobrodošlica”, već o Vašim obavezama koje ne realizujete i činjenici da Vas za taj “rad” plaćaju poreski obveznici Crne Gore, pa i predstavnici dijaspore-iseljenika sa kojima nemate saradnju, slanjem brojnih doznaka u matičnu državu.

Članovi Savjeta Vlade Crne Gore za saradnju sa dijasporom-iseljenicima  ne treba da imaju “želju za saradnjom” a Vi im ” vrata otvorite” i “ruku pružite” već treba da radite shodno zakonu i strateškim dokumentima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niksa
28.07.2021-19:43 19:43

Pazi ovog lika, ko li mu je ovo napisa.