Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Hadžić: Povećanje minimalnih penzija prvi korak programa Evropa Sad 2

Napominje, radi se o najugroženijoj kategoriji naših građana

Sve političke igre, koje slušamo ovih dana ja razumijem i pospješujem da se debatira, ali razgovarajmo činjenicama, netačne navode i širenje neke galame demantovat ćemo djelima jer mi nijesmo preuzeli vlast radi vlasti, već da bi pomogli da naši građani dostignu standard života dostojan čovjeka onog u Evropskoj uniji, kazao je član skupstinkog Odbora za ekonomiju finansije i budžet, iz Kluba poslanika PES-a, poslanik Seid Hadžić.

“Lijepe stvari se dešavaju ovih dana u državi, Crna Gora svakim danom je bliža Evropi na svim poljima. Promjene su nastavljene, ovo je momentum za slavlje i radost jer ispravljamo nepravde i omogućujemo dostojanstven život najugroženijim. Raduje me da je povećanje minimalnih penzija koje slijedi prvi korak Programa Evropa Sad 2, koji će se realizovati u potpunosti, kao što je to i obećano građanima”, kazao je Hadžić.

Krenuli su, navodi, od najugrozenije kategorije penzionera i tako pravimo ravnopravan socijalni balans naših građana, koji su dali mnogo ovoj zemlji, a na rubu su egzistencije i mi im konačno tu nepravdu ispravljamo.

“U Crnoj Gori ćemo imati najminimalniji izjednačeni iznos u Evropi za odlazak u penziju. Očekuje nas rast minimalne penzije od januara 2024. godine od nevjerovatnih 52 odsto. Ova mjera obuhvata 74 hiljade penzionera i to one koje su primali minimalnu penziju, kao i drugu grupu korisnika koja prima penziju u intervalu od trenutno najniže do novog iznosa penzije koji će biti utvrđen predlogom Zakona”, ističe Hadžić.

Ističe da je postignuta saglasnost sa svim socijalnim partnerima i starosna granica izjednačena muško/žensko za odlazak u penziju sa 65 godina starosti, što je najminimalniji iznos u Evropi (uzmimo kao primjer Luxembur gdje je starosna granica izjednačena na 65 godina ili Njemačke gdje je starosna granica izjednačena na 65 godina i 11 mjeseci).

Napominje, radi se o najugroženijoj kategoriji naših građana.

“Mi njima želimo obezbijediti dostojanstvenu starost jer su oni izgradili ovu državu i oni to zaslužuju”, kazao je Hadžić.

Takođe, dodaje, važno je napomenuti da se država neće zadužiti povodom ovog uvećanja minimalne penzije, već će se sredstva obezbijediti iz sopstvenih izvora, a o tome nam tek slijedi debata i rasprava na temu budžeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
17.12.2023-19:45 19:45

Vi ste gospodo prevarili gradjane..vama je bio cilj da sa ostalim cetnicima zauzmete vlast..stim da CG ugrozite..stim sto ste izdajnici..i imate direktne veze..sa poznatim Vuckom..—Serbija…

opra
17.12.2023-20:15 20:15

Ovi Hadžić, nevjerovatan obmanjivač i demagog. STRAVIČNO JE ŠTO SPREMAJU MILOJKO, JAKOV I SRBSKI OKUPATOR CRNOJ GORI!