Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

BS: Nekada osporavana Bošnjačka zastava danas predstavlja nezaobilazno obilježje

Bošnjačka zastava, po njihovim riječima, je simbol identiteta koji ''određuje, izdvaja, definiše, čuva i podstiče Bošnjake na jedinstvo, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima''

Bošnjačka stranka (BS) upućuje čestitku povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Iz BS navode da je ovo jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

„Ponosni smo na činjenicu da nekada osporavana Bošnjačka nacionalna zastava danas predstavlja nezaobilazan i važan ukras i obilježje na svim nacionalnim i državnim institucijama u gradovima gdje žive pripadnici bošnjačkog naroda.  Bošnjačka stranka je svojim djelovanjem u prethodnih 17 godina svog postojanja dala veliki doprinos u pogledu afirmacije, promocije i poštovanja bošnjačke zastave u Crnoj Gori. Poštujući tradiciju, istoriju i običaje, nacionalna bošnjačka zastava se vijori i prilikom kulturno-umjetničkih manifestacija, blagdana i porodičnih svečanosti”, naveli su u čestitci iz partije.

Bošnjačka zastava, po njihovim riječima, je simbol identiteta koji “određuje, izdvaja, definiše, čuva i podstiče Bošnjake na jedinstvo, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima”.

Iz BS-a podsjećaju, Dan bošnjačke nacionalne zastave obilježava se 11. maja, shodno odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i predstavlja nacionalni praznik Bošnjaka gdje god da žive.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve