Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Nedopustiv je svaki atak na multietnički sklad i suživot, bez obzira na ime, prezime, motiv ili političku pripadnost inspiratora

''Napadima na te vrijednosti podrivaju se temelji moderne, evropske i građanske Crne Gore, jedine vrijednosti na kojima je u Crnoj Gori moguće graditi prosperitetniju budućnost''

Povodom informacije koja se pojavila u medijima, da određene policijske strukture stoje iza ispisivanja grafita uvredljive sadržine prema bošnjačkom stanovništvu u Pljevljima 2020. godine, jasno poručujemo da je nedopustiv svaki atak na multietnički sklad i suživot u Crnoj Gori, bez obzira na ime, prezime, motiv ili političku pripadnost inspiratora, naručilaca i izvršilaca takvih nedjela, saopšteno je iz Bošnjčake stranke.

“Napadima na te vrijednosti podrivaju se temelji moderne, evropske i građanske Crne Gore, jedine vrijednosti na kojima je u Crnoj Gori moguće graditi prosperitetniju budućnost.

Tužilaštvo treba da skupi hrabrosti da stvari, konačno, počne nazivati pravim imenom, da istraži i procesuira svaki slučaj izazivanja rasne, vjerske i nacionalne mržnje, a sud da adekvatno kazni počinioce kako bi se poslala poruka da je takvo ponašanje neprihvatljivo i sa se neće tolerisati u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, izborni dan i dani nakon izbora 2020. za Bošnjake u Crnoj Gori, naročito u Pljevljima, predstavljaju težak period u kojem je od neprimjerenog ponašanja prema Bošnjacima koji su ostvarivali biračko pravo, preko poruka i grafita na ulicama gradova u Crnoj Gori do inicijativa za davanje imena ulicama po ratnim zločincima i svojevrsnog etničkog čišćenja institucija od Bošnjaka za vrijeme 42. Vlade – kontinuirano stvarano antibošnjačko raspoloženje.

“Bošnjaci u Crnoj Gori kao narod politički sazrijevaju, što je pokazao rezultat poslednjih parlamentarnih izbora na kojima je Bošnjačka stranka ostvarila značajan rast i osvojila 6 mandata ili 7, 08 % (po popisu iz 2011. g. u CG živi 8, 65% Bošnjaka) a rezultat nacionalnog sazrijevanja pokazaće rezultati prije nekoliko dana završenog popisa.

Trend rasta političke podrške Bošnjačkoj stranci pokazuju i najnovija istraživanja radjena za druge političke partije u Crnoj Gori.

To je poruka svima da ni kao narod ni kao stranka ne pristajemo da budemo moneta za politička potkusurivanja, trgovine, nadgornjavanja i ostvarivanja tuđih političkih interesa nekompatibilnih sa interesima bošnjačkog naroda u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
31.12.2023-12:11 12:11

Zna -se ko ispisuje..cetnici..i antidrzavnici..koji se ne dizu na Himnu..no prst nadolje..i oni koji ne priznaju genocid u Srebrenici…

BobZekovic
31.12.2023-16:24 16:24

Tako je Bošnjački narode, kojeg evo NEZAPAMĆENO USPJEŠNO predstavlja BOŠNJAČKA STRANKA! Ne dajte ostvarivanje tuđih interesa koji nijesu KOMPATIBILNI sa interesima BOŠNJAĆKOG NARODA PO MIŠLJENJU BOŠNJAČKE STRANKE! Ali slobodno Bošnjački narode, pušti da tuđi INTERESI , koji nnijesu KOMPATIBILNI SA INTERESIMA DRUGIJEH NARODA U CRNOJ GORI, KA NAPRIMJER CRNOGORACA I CRNOGORKI, prevladaju. Ako treba Boošnjački narode, jpo mišljenju BOŠNJAČKE STRANKE, PRIPOMOGNITE I VI DA NESTANU CRNOGORCI I CRNOGORKE. SAMO DA JE BOŠNJAČKA STRANKA I NJENO RUKOVODSTVO NAPAJ! CRNOGORCI I CRNOGORKE SU VE, BOŠNJNAČKI NARODE, VAZDA BRANILI I SMATRALI KA SVOJE NAJBLIŽE, KAD JE NAJTEŽE BILO ZA TEBE BOŠNJAČKI NARODE! ALI… Pročitaj više »