Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Incident u Pljevljima nastavak zastrašivanja bošnjačkog naroda, nećemo pristati da pripadnici četničkog pokreta ugrožavaju slobodne građane

Od 30. avgusta prošle godine, pljevaljski muslimani žive u konstantnom strahu od pojedinaca koji poput Lekovića narušavaju sklad, poručujući muslimanima da nijesu poželjni u Pljevljima

Najnoviji incident u Pljevljima, u kojem je Pljevljak Zorislav Leković ispred džamije provocirao prolaznike, noseći četničku zastavu, a nakon toga napao dvoje pripadnika bošnjačke nacionalnosti, nastavak je torture koju trpe pljevaljski muslimani u posljednjih godinu dana, ocijenili su iz Bošnjačke stranke.

Ostatak saopštenja prenosimo u cjelosti

U dana kada se obilježava Dan opštine Pljevlja, kada se svi sjećamo antifašističke borbe i kada smo pomislili da su fašistički i četnički pokreti zauvjek poraženi, nažalost, dešava se nešto što ne doprinosi multietičnosti Pljevalja i Crne Gore.

Od 30. avgusta prošle godine, pljevaljski muslimani žive u konstantnom strahu od pojedinaca koji poput Lekovića narušavaju sklad, poručujući muslimanima da nijesu poželjni u Pljevljima.

Današnji incident i napad na Belisa Pojatića, našeg aktivistu u ovom gradu i Sabinu Talović, aktivistikinju Sigurne ženske kuće je još jedan pokušaj demostriranja sile većine nad manjinom. Mi na to nećemo pristati. Nećemo dozvoliti da fašisti, pripadnici četničkih pokreta i mrzitelji bošnjačkog naroda bilo kome prijete, ugrožavaju ga ili nas proglašavaju nepoželjnima.

Pozivamo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina da reaguju što je brže moguće, i da u skladu sa svojim ingerencijama preduzmu sve moguće radnje, kako bi ovaj slučaj dobio potpuni epilog.

Bošnjačka stranka će obavijestiti međunarodne organizacije i ambasade o stanju u Pljevljima i činjenicama sa kojima se svakodnevno suočavaju muslimani u ovom gradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve