Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Palatom pravde do efikasnije pravde

''Osim odgovarajućeg zakonskog okvira, potrebno je da dodatno osnažimo kapacitete nadležnih institucija za borbu protiv kriminala i korupcije''

rganizovani kriminal i korupcija jedna su od najvećih prijetnji vladavini prava i zato je neophodno kontinuirano jačanje mehanizama za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala, kazao je Bogdan Božović, kandidat za poslanika SNP -Demos-Za tebe.

“Osim odgovarajućeg zakonskog okvira, potrebno je da dodatno osnažimo kapacitete nadležnih institucija za borbu protiv kriminala i korupcije. U tom cilju, Ministarstvo pravde, na čijem je čelu naš ministar Marko Kovač, intenzivno radi na donatorskom projektu čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za izgradnju zgrade – Palate pravde za četiri suda u Podgorici, kao i za poboljšanje smještajnih kapaciteta za Državno tužilaštvo”, kazao je Božović.

Kako je dodao, pod upravom ministra Kovača, nadležni resor aktivno komunicira sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i UNOPS kancelarijom, kako bi se adekvatno formulisao projekat i obezbijedila neophodna sredstva za njegovu realizaciju.

“Ovaj projekat, čija procijenjena vrijednost iznosi oko dva miliona eura, ima za cilj izradu tehničke dokumentacije za pomenute objekte, ali i jačanje kapaciteta Ministarstva pravde. Nedavno je održan i prvi sastanak Radnog tima za planiranje i pripremu izgradnje objekata pravosudnih organa u Podgorici, kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kao i Višeg suda u Podgorici, Vrhovnog suda, Privrednog suda, Osnovnog suda u Podgorici i Sekretarijata Sudskog savjeta. Izgradnja Palate pravde obezbijediće efikasniji rad pravosudnih organa, odnosno eliminisaće izgovore da, zbog nedostataka tehničke prirode, ruka pravde blagovremeno ne stiže do svih onih koji su to odavno zaslužili”, zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
02.06.2023-00:58 00:58

Bolje da ste predložili program za neku mesnu zajednicu jer će vam to biti nivo poslije izbora…