Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Bošnjak pisala Abazoviću, Sekuloviću i Brđaninu: Hitno ispitajte iživljavanje nad Vukčevićem

''Jedan mladi momak, dostojanstven, sa stavom, član Mreže mladih PzP, Danilo Vukčević, doživio je iživljavanje predstavnika interventne jedinice, samo zato što je upozorio tu gospodu na bahato i neprimjereno ponošanje i uvredljivi rečnik, da bi na kraju poslije torture u policijskom vozilu i privođenja završio u Urgentnom centru''

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak obratila se otvorenim pismom, kako je navela, čelnicima bezbjednosnog sektora.

U pismu se obraća potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu.

“Nadali smo se da je nakon smjene odnarođenog i bahatog režima završeno sa maltretiranjem slobodnih građana koji znaju svoja prava i ne dozvoljavaju poniženja i uvrede, ali nažalost izgleda da to nije tako i da još u represivnom aparatu kojim vi rukovodite ima pojedinaca koji misle da su jači od zakona, kojima «zakon leži u topuzu» i koji se neprimjereno i bahato ponašaju, bacajući mrlju na kompletan bezbjedonosni sistem.

Jedan mladi momak, dostojanstven, sa stavom, član Mreže mladih Pokreta za promjene, Danilo Vukčević, doživio je iživljavanje predstavnika interventne jedinice, samo zato što je upozorio tu gospodu na bahato i neprimjereno ponošanje i uvredljivi rečnik, da bi na kraju poslije torture u policijskom vozilu i privođenja završio u Urgentnom centru.

Zabrinjava činjenica da je među ovim nasilnicima u uniformi bio i onaj koji je i široj javnosti već poznat po nasilničkom ponašanju i neobuzdanom željom za vrijeđanjem, prijetnjama i maltretiranjem građana. Ti koji brukaju ovu časnu i tešku profesiju, treba hitno odstraniti i privesti pravdi”, navela je Bošnjak.

Poručila je da od njih očekuje da hitno i detaljno ispitaju slučaj:

“I da ove pojedince, koji ne slučajno krše pravila i ne nose akreditacije i koji se sa nepodnošljivom lakoćom iživljavaju nad pristojnim građanima, brukajući uniformu koju nose i zloupotrebljavajući svoj položaj, sankcionišete i ne date im više nikad priliku da mogu nešto slično da naprave.

Ovakvo ponašanja nečasnih pojedinaca u uniformi, na psihu jednog mladog momka ostaviće ožiljak za koji treba vrijeme da iščili, a da ne pričamo o nepovjerenju i nagomilanom bijesu zbog učinjene nepravde pa je vrlo važno da dođe do osude ovakvih pojedinaca kao satisfakcija.

Takođe pozivam i Savjet za građansku kontrolu policije da ispita ovaj slučaj jer ne smijemo dozvoliti zataškavanje.

Očekujem od vas koji vodite bezbjedonosni sektor Crne Gore da me kao potpredsjednicu Skupštine Crne Gore informišete o preduzetim koracima i rezultatima istrage ovog slučaja”, zaključila je Bošnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
21.11.2021-16:00 16:00

Danas se bunis kad vas neko matletira i odma optuzujes policiju a 5 SEPTEMBRA na CETINJU si podrzavala i nijesi se oglasavala  necete dugo vladat jer svaki OKUPATOR  je privremeno!