Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

U susret izborima, predstavnici OEBS-a pokazali interesovanje za reformu izbornog zakonodavstva

''Posebno interesovanje za reformu izbornog zakonodavstva, koja se odnosi na čitav set izbornih zakona, čija primjena bi u budućnosti osigurala veći stepen demokratije i bolje uslove za održavanje fer izbornog procesa''

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak, danas se sastala sa predstavnicima OEBS-a u Crnoj Gori.

Kako je saopšteni iz Skupštine, sastanku su prisustvovali – pravna analitičarka Elisavet Karagianidou, pravna savjetnica Nedjeljka Sindik, politička analitičarka Daria Paprocka i njen asistent Stefan Sekulović.

“U susret vanrednim parlamentarnim izborima, koji će se održati 11. juna, predstavnici OEBS-a u Crnoj Gori, između ostalog, pokazali su posebno interesovanje za reformu izbornog zakonodavstva, koja se odnosi na čitav set izbornih zakona, čija primjena bi u budućnosti osigurala veći stepen demokratije i bolje uslove za održavanje fer izbornog procesa”, navodi se u saopštenju.

Takođe, je bilo riječi o afirmativnoj akciji za manjinske narode, kao i o potrebi za većim učešćem žena na izbornim listama, srazmjerno ukupnoj populaciji žena koje čine 50 odsto i koje bi, shodno tome, morale imati više učešća na mjestima odlučivanja, posebno u izvršnoj vlasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve