Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Napad na ljekara u vršenju ljekarske funkcije da bude krivično djelo

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak podnijela je amandman na Krivični zakonik čije su izmjene u proceduri, a kojim bi bilo propisano kao krivično djelo napad na ljekare u vršenju ljekarske funkcije ili u vezi sa vršenjem ljekarske funkcije

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak podnijela je amandman na Krivični zakonik čije su izmjene u proceduri, a kojim bi bilo propisano kao krivično djelo napad na ljekare u vršenju ljekarske funkcije ili u vezi sa vršenjem ljekarske funkcije.

-Nažalost u poslednje vrijeme imamo velik broj ovakvih napada, što je nedopustivo. Ubijeđena sam da će ove izmjene destimulisati potencijalne počinioce jer kao društvo, ne smijemo dozvoliti, da se oni koji vode računa o zdravlju naše nacije osjećaju nezaštićeno. Em što država ne cijeni dovoljno njihov rad, koji je posebno došao do izražaja u ovoj pandemiji COVID 19, pa ih drži u nezavidnom materijalnom položaju sa platama koje predstavljaju uvredu i poniženje em što svako sa ulice može gotovo nesmetano dići ruku na ljekare ako procijeni najčešće iz svog neznanja, da nije pružena adekvatna usluga-, navodi Bošnjak u obrazloženju.

Zato, kako kaže, očekuje da svi poslanici podrže ove amandmane i da pokažu da se vodi računa o ovoj humanoj profesiji i status onih koji su se opredijelili za nju.

-Očekujem uskoro da će i moj zakon o Zaradama u javnom sektoru a koji se tiče statusa i koeficijenta za obračun zarada ljekarima doći na dnevni red matičnog i zainteresovanih odbora. Takođe koristim priliku da najavim da cu predložiti Ženskom klubu da reagujemo na Krivičnik zakoniku dijelu gdje bi za pedofile povratnike i višestruke silovatelje propisali hemijsku kastraciju, jer taj institut postoji u mnogim naprednim evropskim državama a u okruženju ga ima Sjeverna Makedonija. Smatram da je ovo nešto što je i nama neophodno, jer nažalost imamo učestalost ovih krivičnih djela- zaključila je Bošnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
27.10.2021-18:00 18:00

ne vidim razloga da se ljekari izdvajaju zarad tri četiri godišnja slučaja napada na njih. Više su napadima izloženi prosvjetni radnici, a da ne zborimo o konobarima ili kafanskim pjevačicama, zatim radnicima distribucija i tako dalje.