Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Interese građana i države niko ne zastupa, Parlament, Vlada i GST donose odluke po nalogu centara moći

''Narod je izgubio moć koja mu po Ustavu pripada''

I nakon smjene diktatorskog mafiokratskog režima Đukanovića dobili smo Vlade koja su još više zavisne od spoljnih centara moći nego Đukanović, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Krivokapić, Abazović, Spajić i Milatović su osim bespogovornog poslušništva prema zvaničnim stavovima EU i NATO (čak i kad to ide nedvosmisleno protiv interesa građana i države ), izloženi direktnom uticaju vlasnika Vijesti, djelova Crkve i duvanskih tajkuna iz Crne Gore, ali i neformalnog centra moći globalne duboke države (podružnica Trilaterale u regionu East West Bridge, medijski fond bivšeg direktora CIA generala Petreusa), i jednog ogranka Crkve van Crne Gore, koju predvode neki episkopi pod uticajem zapadnih obaveštajno političkih struktura“, kaže Medojević.

Trenutno, kako dodaje, svi vodeći politički faktori služe tuđim privatnim ili ideološkim i geostrateškim interesima.

„Interese građana i države Crne Gore niko ne zastupa. Parlament i Vlada, pa i GST donose odluke po nalogu centara moći, za koje niko nije glasao i koji ne odgovaraju građanima Crne Gore“, kaže Medojević.

Narod je, kaže, izgubio moć koja mu po Ustavu pripada.

„Zato se PzP snažno zalaže za dopune Ustava koje bi u ustavni poredak i pravni sistem uvele mehanizme direktne demokratije. Crna Gora nikada u svojoj istoriji nije bila demokratska država. Vlast je uvijek bila uzurpirana od pojedinaca i interesnih grupa koji su je koristili protiv interesa naroda i države, a u cilju ličnog bogaćenja i nekontrolisane moći. Zato se Pokret za promjene snažno zalaže za izmjene Ustava i uvođenje mehanizama direktne demokratije, pomoću kojih bi građani mogli, u skladu sa propisanim procedurama, da na slobodnom referendumu provjeravaju odluke Vlade i zakone koje usvaja Skupština Crne Gore. Narodu se mora vratiti moć odlučivanja o pitanjima koja bitno utiču na njihova ljudska prava i slobode, a koju je uzurpirala vlast. Slobodno izražavanje volje građana o važnim pitanjima na refrendumu treba da bude omogućeno i na državnom i na lokalnom nivou. Odluke sa referenduma bi bile obavezujuće“, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milena
07.08.2023-14:07 14:07

Gradjani su,90 tih,umjesto ulaska u EU I EVROPSKOG STANDARDA IZABRALI RAT I POGIBIJU SOPSTVENE DJECE I DJECE BRATSKIH NARODA,TOLIKO O GRADJANSKOJ SVIJESTI.

Nikola
07.08.2023-14:32 14:32

Medo da je bog dao i da si imao 80%podrske ovko sa 0,2%mos samo da pijes vode hladne Durmitorske ni ja ni ti se nista ne pitamo -kroje nam kapu kako njima odgovaara a mi je moramo nosit takva kakva je – ne sjekiraj se ima ljeba i bez motike samo da smo zdravi i zivi !!Krivu drinu ne isprai niko -Nije ti valjao GOS MILO e sad od BOGA KAZNA ZA SVE !!