Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Bošnjak i Pavićević: Osuđujemo primitivne kontrukcije kojim se želi poniziti ministarka Bratić

Dodatno zabrinjava što i same žene šire ovakve neprimjerene, uvridljive i ponižavajuće sadržaje.

Kopredsjednice Ženskog kluba Skupštine Branka Bošnjak i Vesna Pavićević najoštrije osuđuju ponovne primitivne i vulgarne konstrukcije kojim se želi poniziti ministarka Vesna Bratić. One iskazuju veliku zabrinutost jer, gotovo svakodnevno su zbog govora mržnje i vulgarnih i primitivnih napada na žene političarke bez obzira kojem političkom spektru pripadaju, prinuđene da javno reaguju, saošteno je iz Ženskog kluba.

“Dodatno zabrinjava što i same žene šire ovakve neprimjerene, uvridljive i ponižavajuće sadržaje. Zato pozivamo nadležne da hitno i oštro reaguju, jer zbog izostanka reakcije svakodnevno imamo ovakve uredke”, navodi se u saopštenju.

Očigledno kao društvo, dodaju, nijesmo bili zreli za dekriminalizaciju klevete, pa treba razmisliti da li i zakonski treba ići na kriminalizaciju klevete makar prema manjinama i ženama, jer oni su najčešće target i na udaru su govora mržnje i ovakvih vulgarizama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Astro
25.04.2021-16:13 16:13

Ove dvije uvode demokratiju Staljinivim metodama…odimmšto je žensko roda, Bratćka je i ministarka, a samim tim i javna ličnost…a ove se kriju iza suknje..

Ivana
25.04.2021-16:22 16:22

Bosnjak-Pavicevic se javljaju kad neko kaze kako jes i sta je tacno za CETNIKE a kad ONI udaraju po CRNOGORCIMA -MUSLIMANIMA-ALBANCIMA-HRVATIMA to je za njih opravdano i jos podrzavaju PORUKE u PLJEVLJA -Berane MUSLIMANIMA da ovo nije njihova zemlja vi ste VELIKOSRPSKI NACIONALISTI koji ocete da utrete sve sto je CRNOGORSKO jos malo oslobodit ce se CRNA GORA-OKUPATORA!!

Hurem
25.04.2021-18:19 18:19

Neka je brani cetnikusa bojana jokic jer su iste.Bruke i sramota za zene