Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Svi koji su vrijeđali Vuković Kuč na mrežama da budu sankcionisani

Uznemiravajući komentari, neprimjernog sadržaja upućenih poslanici Aleksandri Vuković Kuč, moraju hitno da zabrinu službe bezbjednosti i tužilaštvo moraju zabrinuti sve građanke i građane Crne Gore i da postave pitanje u kakvoj mi to državi živimo

Kopredsjednica Ženskog kluba i poslanica Vesna Pavićević pozvala je policiju i tužilaštvo da u što kraćem vremenskom roku identifikuju i sankcionišu sve one koji na društvenim mrežama vrijeđali poslanicu DPS-a Aleksandru Vuković Kuč.

Uznemiravajući komentari, neprimjernog sadržaja upućenih poslanici Aleksandri Vuković Kuč, moraju hitno da zabrinu službe bezbjednosti i tužilaštvo moraju zabrinuti sve građanke i građane Crne Gore i da postave pitanje u kakvoj mi to državi živimo. Svjedoci smo da kontinuirane uvrede upućene ženama sa javne scene svakodnevno prerastaju u ozbiljan govor mržnje, što pokazuju ponovni nedopustivi komentari na društvenim mrežama upućeni poslanici i crnogorskoj heroini Aleksandri Vuković Kuč”, piše u saopštenju Pavićević.

Dodala je da, osim negativnih komentara uznemiravajućeg sadržaja, seksističkih i mizogenih uvreda, te poruke sadrže i govor mržnje.

“Tu ima uvredljivih, pogrdnih, nasilnih i negativnih komentara, do zastaršujućeg zapaljivog govora, koji podstiče na nasilje – što je za hitnu reakciju nadležnih organa. Pozitivna obaveza državnih vlasti je da obezbijedi djelotvorno uživanje prava i sloboda sadržanih u medjunarodnim propisima o ljudskim pravima. Između ostalog, ne smije izostati osuda od strane predstavnika vlasti, jer je napad na poslanicu Aleksandru Vuković Kuč, napad na demokratiju i prava svih građanki i građana Crne Gore”, kazala je Pavićević.

Prema njenim riječima, neodgovorno ponašanje nadležnih organa, nefilterisanje kompromitujućeg sadržaja, nekažnjavanje izvršilaca ovih gnusnih radnji mora biti strogo sankcionisano.

“Nadam se da će početni koraci Ženskog Kluba saziva Skupštine, u borbi protiv nasilja na društvenim mrežama, biti prioritetni zadatak. Borba za ženska prava, za različitost mišljenja i slobodu govora svih žena, borba za dostojanstvo, borba protiv diskriminacije i svih oblika nasilja – tek je počela. Ne sumnjam da će žene sa kamena Crne Gore u tome istrajati”, zaključila je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve