Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bošković: Sa izvještajem EK počeo kraj anticrnogorske Vlade

Ocijenio je da nijedan zakon Vlade nije išao usaglašavanjem sa Evropskom komisijom, već da je sve od prvog dana išlo ''tajno, ali organizovano''

Evropska unija je u posljednjem izvještaju bila jasna, on je najlošiji od kad je Crna Gora krenula u pregovore sa Briselom, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković.

“To je pokazatelj da je Vlada u zadnjih godinu dana uradila sve ono što ne treba da radi. Svjredoci smo nazadapovanja na svim poljima i to izaziva zebnju i potrebu za potpuno drugačijim pristupom proevropskih i demokratskih snaga u Crnoj Gori i siguran sam da je sa ovim izvještajem počeo kraj anticrnogorske Vlade koja je na toj poziciji ničim izazvana” kazao je Bošković za Gradsku TV.

Ocijenio je da nijedan zakon Vlade nije išao usaglašavanjem sa Evropskom komisijom, već da je sve od prvog dana išlo “tajno, ali organizovano”.

Izvještaji, kako je ocijenio, imaju svoju težinu jer daju signal da li idete u pogrešnom pravcu.

“Sve ono na šta je DPS i ostale opozicione stranke upozoravali bila je istina. Neophodno je da se drugačije postave prioriteti kad je izvršna vlast u pitanju, te da crkvu treba odvojiti od države iako je Vlada stvorena tamo”, rekao je Bošković.

Ocijenio je i da bez prećutne podrške međunarodne zajednice nije moglo doći do promjene vlasti u Crnoj Gori.

“Vidljivo je i da se ta slika mijenja, međunarodnoj zajednici smo objašnjavali da 30. avgust nije bio promjena na bolje. Došlo je do zaustavljanja evropskog puta, naši partneri u NATO više ne dijele podatke sa Crnom Gorom.. Nismo mogli ubijediti međunarodnu zajednicu i dio Crne Gore da nije u pitanju bila borba protiv crkve već protiv jedne nesumične kampanje kojom se rukovodilo iz Beograda”, naveo je Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve