Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Borančić: Neprihvatljivo razdvajati radnike prema vjerskoj pripadnosti

On je istakao da je Crna Gora ''građanska i sekularna država u kojoj je neprihvatljivo razdvajati radnike i njihovo radno vrijeme prema vjerskoj pripadnosti''

Najavu premijera Milojka Spajića da će Vlada razmotriti da građani islamske vjeroispovijesti umjesto nedjeljom, ubuduće mogu da izaberu da ne rade petkom, potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić ocijenio je kao „još jednu u nizu iracionalnih ideja i zloupotrebe emocija muslimana u Crnoj Gori“.

„Takva rješenja ne mogu se donositi “preko koljena” niti zbog kašnjenja jednog poslanika na plenum, jer će sistemski napraviti ogromnu štetu a korist neće imati niko“, rekao je Boraničić.

On je istakao da je Crna Gora „građanska i sekularna država u kojoj je neprihvatljivo razdvajati radnike i njihovo radno vrijeme prema vjerskoj pripadnosti“.

„Ostaje pitanje šta će muslimani raditi neđeljom recimo u javnoj upravi, prosvjeti, maloprodaji, ključnim djelatnostima koje neđeljom ne rade. Takvo rješenje implementirano je u nekim arapskim državama, pa je sistemski prvi dan sedmice neđelja dok su petak i subota neradni. Nemoguće je organizovati rad sistema u kojem dio radnika radi na dan kada kompletan sistem ne radi“, naveo je Borančić.

Prvo, kaže, premijer nek uvede radno vrijeme od sedam časova.

„Konačno shodno Ustavu i ugovorima države sa Islamskom zajednicom muslimani imaju pravo petkom na slobodno vrijeme za džuma namaz što je ključno. Nekorektno premijer pokušava da iskoristiemocije muslimana i važnost džume, za još jednu politikansku manipulaciju u kojoj niko ne dobija ništa“, zaključio je Borančić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
06.04.2024-06:17 06:17

Drazina i Pavla Djurisica skola -Cista podjela i podvala Muslimanima kao sto je ucinijo ABAZOVIC Crnogorcima ( oduzmem- okupiram -is'ceram) zamislite mozga poremecenog do kakve bi mrznje i podjele doslo u CG skolama-preduzecima na svo Drzavno sto se zove izmjena samo za muslimane Petak (Nedjelja ) Ti koji to usvoje su zreli za dijagnozu mozga -To se nece nkad usvojit niti ce dozvolit Muslimani a ni Crnogorci !