Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogavac: Politika ravnomjernog razvoja Crne Gore jedan od naših prioriteta

Ekonomski jaz između sjevera i juga države, po njegovim riječima,  postojao je trideset godina unazad

SNP ne želi podijeljenu Crnu Goru po bilo kom osnovu, a naročito ne po ekonomskom. Zato je politika ravnomjernog razvoja Crne Gore, sa posebnim akcentom na sjever države, jedan od naših prioriteta, poručio je Tihomir Bogavac, kandidat za poslanika SNP-Demos „Za tebe“.

Ekonomski jaz između sjevera i juga države, po njegovim riječima,  postojao je trideset godina unazad.

“Napuštene i loše privatizovane fabrike, koje su doveli do stečaja, a onda i do potpunog gašenja, stvorili su uslove mladim ljudima da migriraju iz Berana i cijelog sjevera. Za osam godina koliko je SNP bila na čelu Opštine Berane, ponosno mogu istaći da smo pokazali i dali primjer mnogim generacijama kako od jednog politički urušenog i marginalizovanog grada na sjeveru, napraviti bolje i kvalitetnije mjesto za život”, pojasnio je Bogavac.

Vrlo je bitno da napomenem, kaže on, jer su mnogi već zaboravili, “koliko je lijepih i produktivnih stvari krnulo od Socijalističke narodne partije, upravo iz ovog pokretačkog grada”.

“Obezbijedili smo besplatne udžbenike svim osnovcima, i na taj način uljepšali i pod jednakim uslovima obezbijedili boravak djece u školama. Pored besplatnih udžbenika, mislili smo i na najbolje đake, talentovanu djecu i sportiste, koji su bili najbolji ambasadori Berana, sjevera i Crne Gore. Pored toga, radili smo na unapređenju infrastrukture, izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju sportske Hale, izgradnju zgrada za izbjeglice, sređivanje Gradskog stadiona, sređivanje parkova, asfaltiranje užeg i šireg gradskog jezgra, sređivanje gradskih saobraćajnica i niz drugih aktivnosti sa kojima smo nastavili na teritoriji cijele Crne Gore, djelujući kao dio 43. Vlade. Ovim smo pokazali da brinemo o svakom dijelu naše zemlje, jer bez zajedničkog djelovanja ne možemo doći do adekvatnih rezultata i unapređenja svih segmenata u društvu unutar naše države”, dodao je Bogavac.

Prvo kroz, djelovanje unutar lokalnih samouprava, a onda i na državnom nivou, po njegovim riječima, “Socijalistička narodna partija (SNP) dokazala je da istrajno obezbjeđuje da čitav prostor Crne Gore bude obuhvaćen strateškom razvojnom politikom”.

“I da se kroz ravnomjeran regionalni razvoj zaustavi negativni demografski trend, a samim tim i potpuno eliminiše jaza između juga i sjevera države Kao dio 43. Vlade zalagali smo se i nastavljamo se zalagati za stimulativnu poresku i snažnu investicionu politiku, koja će rezultirati ubrzanim razvojem Berana i sjevera Crne Gore. U tom cilju formiraćemo Fond za razvoj sjevera Crne Gore i obezbijediti smanjenje poreza za investitore i novozaposlene u tom regionu naše zemlje. Zalažemo se da većinski dio ukupnih sredstava kapitalnog državnog budžeta bude realizovan za projekte u opštinama na sjeveru Crne Gore”, istakao je on.

Takođe, kako još navodi, tražićemo da većinski dio ukupnih sredstava po osnovu kreditne podrške za projekte samozapošljavanja i otvaranje malih i srednjih preduzeća bude fokusiran na sjever Crne Gore.

“Na taj način stavićemo u funkciju privrednog razvoja sve naše prirodne kapacitete, a korist od njihove upotrebe imaće svi građani, jer bogat sjever Crne Gore znači da je bogata čitava Crna Gora. Zato – za ravnomjeran regionalni razvoj, za Beerane, za sjever, ZA TEBE i za Crnu Goru”, zaključio je Bogavac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve