Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Blažić: Predlog Abazovića o stavljanju van snage Đukanovićeve odluke nevjerovatna glupost

Prema njegovim riječima, sada retorički ''vladalac'' prava pokušava manipulacijama javnosti favorizovati svoje partijske interese.

Predlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića budućem predsjedniku Jakovu Milatoviću da praktično stavlja van snage i “mijenja” odluku aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora je nevjerovatna glupost koja treba politikantski da zabavi narod, smatra dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić.

On je komentarisao izjavu Abazovića, navodeći da se u svojoj profesionalnoj pravničkoj karijeri “svakakvih gluposti naslušao od politikanata, priučenih pravnika ali i državnika iz večernjih škola”, ali da ova dolazi “ni manje ni više nego od odlazećeg v.d. premijera”.

“Pri tome ‘državnik’ izusti to javno pred kamerama i javnosti ne trepnuvši, a da pri tome ne iznese ni jedan pravni argument, tj. osnov odnosno ustavnu ili zakonsku odredbu da takvo ovlašćenje ima novi predsjednik? Da je makar pročitao Ustav i odredbe Ustava o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora, dan nakon raspuštanja (član 92 stav 3 i 5) bilo bi mu jasno kakve nebuloze priča i koliko manipuliše sa neukom javnosti”, napisao je Blažić  na Facebooku.

Prema njegovim riječima, sada retorički “vladalac” prava pokušava manipulacijama javnosti favorizovati svoje partijske interese.

“Jer da zaista misli ono što predlaže i te kako bi javno objasnio na kojim ustavnim odredbama temelji svoj stav, ali naravno takav stav nema pravnog uporišta ni u jednoj ustavnoj ni zakonskoj odredbi, jer da ima i te kako bi se potrudio da ga pravno argumentuje i učini ozbiljnim predlogom”, poručio je Blažić na Fejsbuku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve