Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Blažić: Skupština Crne Gore ne postoji

Parlament je danas, glasovima 41 poslanika, ponovo usvojio izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi

Skupština Crne Gore nema ustavna ni zakonska ovlašćenja da nastavi sa radom u bilo kom obliku, a kamoli da donosi zakone, poručio je dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić.

Parlament je danas, glasovima 41 poslanika, ponovo usvojio izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Blažić je na Fejsbuku napisao da Skupština Crne Gore ne postoji.

“Skupština je raspuštena ukazom predsjednika Crne Gore, a samim tim nema ni poslanika, niti ustavnih ni zakonskih ovlašćenja da nastavi sa radom u bilo kom obliku, a kamoli da donosi zakone”, istakao je Blažić, prenosi Mina.

On je rekao da je raspuštanjem Skupštine po sili Ustava i zakona prestao mandat poslanicima.

“Istovremeno, predsjednik Crne Gore ne može ni imati ovlašćenja da takve izmjene zakona proglasi ukazom jer bi eklatantno povrijedio Ustav Crne Gore”, naveo je Blažić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Danka
20.03.2023-14:30 14:30

Hrvati su imali problema svak na svoju stranu oce cijelu hrvatsku pa srpsku krajinu i dok nijesu dobili Oluju i dalje nebi priznali nista Hrvatsko ! Crna Gora je 100x vise podijeljenija nista Crnogorsko ne priznaju cak ni Presjednika !Nedaj boze da nam se desi Hrvatski slucaj ili Ukrajinski brat na brata !Mislim da ovo neko namjerno radi da nas zavadi i da se rasparca CG a od nje nema sto dijelit nema ni za jednog gladnog vuka !!

BobZeković
20.03.2023-19:38 19:38

Gospodine Blažčiću, jedini ste pravnik koji u struci govori stručno i jasno o stručnim pitanjamima, a ovaj put se radi o Pravu i Pravnom sistemu CG! Dosadašnji politički sistem srozao je Pravni sistem na ništicu i svaka naznalica i praznoglavac koji se dohvati vlasti ima SVOJE TUMAČENJE PRAVA, PRAVDE I PRAVNOG SISTEMA, i podešava ga prema svojim nezakonitim i neprijateljskim potrebama.