Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Biram Bar: Iz ovog dvorišta smo krenuli, odavde nastavljamo našu priču

''Želja je bila da se evociraju uspomene na Bajazita Haverića, izuzetnog domaćina, koji je svojim radom, poštenjem i posvećenošću, ostavio neizbrisiv trag u srcima Starobarana svih generacija, ali i maslinara, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu''

Kandidati za odbornike iz Starog Bara, predvođeni nosiocem liste Radomirom Novakovićem Cakanom, organizovali su druženje i razgovor sa građanima u dvorištu kuće Bajazita Haverića, prerano preminulog osnivača Biram Crnu Goru.

“Želja je bila da se evociraju uspomene na Bajazita Haverića, izuzetnog domaćina, koji je svojim radom, poštenjem i posvećenošću, ostavio neizbrisiv trag u srcima Starobarana svih generacija, ali i maslinara, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu”, saopšteno je iz te partije.

Radomir Novaković Cakan je podsjetio da je priča o pokretu, kasnije partiji Biram Bar, krenula upravo iz dvorišta Bajazita Haverića.

„Kada smo pravili listu za izbore 2018-te – prvo smo se sa Bajazitom dogovarali hoće li stati na nju i na koje mjesto. Kada je pristao, bilo je lako nas ostale poređati“, rekao je Novaković.

On je kazao da su mnogi zaboravili, ali ne i ta pratija da je, upravo Haverić, kao najstariji odbornik, predsjedavao osnivačkom sjednicom SO Bar, te upitao, “Da li treba da kažem da je i to uradio odlično, kao i sve drugo što je radio”?

“Iako Bajazita fizički nema među nama ideja oko koje smo se tada okupili i nazvali je Biram Bar- živa je i dalje. I danas nam je mnogo važnije ko je kakav čovjek nego kom narodu pripada i kojem Bogu se moli. Bitan nam je svaki naš sugrađanin, bez obzira da li živi u Starom Baru, Sutomoru, Čelugi, na Topolici, u Virpazaru ili Čanju”, kazao je Novaković.

Kako je naveo, ovih dana je više puta upitan, “Šta je to Biram Bar uradio u protekle četiri godine.

“Na prvo mjesto ne stavljam ni bioskop, ni azil, ni novu biblioteku niti uređenje Starog grada u Starom Baru, već sa ponosom govorim da smo pokazali da se i u politici može ostati pošten i ne posvađati se”, rekao je Novaković.

On tvrdi da su izbori 23. oktobra jednostavni.

“Građani Bara mogu birati između liste koja je nastala u Baru i ima odgovornost samo prema građanima Bara i svih ostalih- kojima je centrala u Podgorici”, zaključio je Novaković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve