Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Očekujem detaljnu analizu svih organizacionih jedinica unutar Uprave policije

Sa snažnom podrškom građana, koja je među najvećima u Evropi, i uz unutrašnji mir i slogu koju gradimo, Bečić je izrazio uvjerenje u neizbježnu promjenu – ''oslobođenje od starih okova i barijera koje su nas decenijama sputavale''

Očekujem detaljnu analizu svih organizacionih jedinica unutar Uprave policije, u smislu kadrovske popunjenosti, stručnosti osoblja za realizaciju postavljenih zadataka, finansijskih potreba svih organizacionih jedinica, analizu svih nedostataka u radu službenika policije, analizu efikasnosti rada i ostvarenih rezultata i uspostavljenih procedura rada, poručio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić tokom susreta sa Viorel Ardelean ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori.

“Uvijek sam naglašavao da, iako se političke pozicije mijenjaju, neophodno je da prevlada ono što nas ujedinjuje – zajedničko dobro. Podrška koju imamo, potreba koju osjećamo i vrijednosti u koje vjerujemo su kamen temeljac naše budućnosti”, kazao je Bečić naglašavajući važnost prozapadne i proevropske orijentacije Crne Gore.

Sa snažnom podrškom građana, koja je među najvećima u Evropi, i uz unutrašnji mir i slogu koju gradimo, Bečić je izrazio uvjerenje u neizbježnu promjenu – “oslobođenje od starih okova i barijera koje su nas decenijama sputavale”.

Iz Vlade su kazali da na sastanku je osnažena vitalna potreba da Crna Gora ostane pouzdan NATO saveznik, te da “Zapadni Balkan ostane u srcu evropske perspektive”.

Ojačavanje veza s članicama EU i NATO-a nije samo želja, već neophodnost koja se nameće kao primarna tendencija naše vanjske politike, konstatovano je tokom susreta.

“Pred nama su reforme koje su od esencijalne važnosti – reforma pravosuđa je tu kao naš imperativ,” rekao je Bečić, optimistično gledajući u mogućnost skorijeg izbora sedmog sudije Ustravnog suda.

Reforme u bezbjednosnom sektoru, kako ističe Bečić, zahtijevaju posebnu pažnju i predanost.

“Osnaživanje odjeljenja koje se bave kontrolom imovine i životnog stila policijskih službenika, kao i podizanje kvaliteta obrazovanja na Policijskoj akademiji, su prioriteti koji ne trpe odlaganje”, kazao je Bečić.

Očekujem detaljnu analizu svih organizacionih jedinica unutar Uprave policije, u smislu kadrovske popunjenosti, stručnosti osoblja za realizaciju postavljenih zadataka, finansijskih potreba svih organizacionih jedinica, analizu svih nedostataka u radu službenika policije, analizu efikasnosti rada i ostvarenih rezultata i uspostavljenih procedura rada, istakao je Bečić.

Bečić je takođe naglasio potrebu za formiranjem Specijalnog Suda za borbu protiv organizovanog kriminala, visoke korupcije, pranja novca i ratnih zločina što će, kazao je, “dodatno unaprijediti našu pravosudnu efikasnost”.

Iz Vlade navode da ambasador je izrazio spremnost za kontinuirani rad na primjeni EU politika, što je Bečić snažno podržao dodajući da je ovo “partnerstvo ključno u ostvarivanju naše evropske budućnosti, budućnosti koju će naša djeca ponosno naslijediti”.

“Danas, kao što je bio slučaj kroz našu istoru, Crna Gora stoji ujedinjena i spremna za izazove koje donosi novo doba, vođena principima koji su temelj našeg suvereniteta i samoodređenja”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
10.11.2023-11:43 11:43

Ljaljo cetnik..iz Kotora..

Strasno
10.11.2023-13:04 13:04

On ambasadoru govori o reorganizaciji, sta ima ovo veze SA vezom.