Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajramspahić: Radunović je pokazao pravo lice DF-a tvrdnjom da manjinski narodi nijesu punopravni građani

Prema njenoj ocjeni, stranke nekadadašnjeg Demokratskog fronta nijesu oklevetane, već se pokazuju baš obakvim kakve jesu

Građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić reagovala je na izjavu funkcionera koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ Slavena Radunovića koji je ustvrdio da bi se, učešćem ZBCG u vladi, uloga Bošnjačke stranke ,,svela na nivo realnog“, odnosno na ,,zastupanje svog naroda“.

DF se prikriva koliko može, pritaji s vremena na vrijeme, ali uvijek, prije ili kasnije pokaže svoje pravo lice. Lice, koje nije odmaklo ni korak od svojih izvora. Za DF, po njihovom sopstvenom priznanju, manjinski narodi nisu punopravni građani ove države koje bi trebalo da interesuje sve što interesuje građane iz višebrojnih naroda. Manjine su za njih ograničene na ,,manjinska prava“ i ,,autentično zastupanje svog naroda“, dok je moralno pravo nazovi dominantnih naroda da se bave ekonomijom, finansijama, prosvjetom, integracijama, sportom, kulturom, pravdom, bezbjednošću, upravljanjem državom i njenom strateškom orijentacijom, itd. Manjine su podnošljive dok su marginalne, prepadnute, nevidljive, i, citiram, bez ,,potencijala za uticanje na odluke! – kazala je Bajramspahić za Pobjedu.

Prema njenoj ocjeni, stranke nekadadašnjeg Demokratskog fronta nijesu oklevetane, već se pokazuju baš obakvim kakve jesu.

-DF nije oklevetan. DF ima reputaciju baš kakvu je zaslužio, kakvu je sam svjesno gradio, kojoj se uvijek vraća i u kojoj se najbolje osjeća. DF stoji iza svega što je njihova prošlost a njihove diskriminatorne izjave protiv svih različitosti u CG, nacionalnih, vjerskih, seksualnih, rodnih, se ne mogu izbrojati.

Funkcioner ZBCG je stranke manje brojnih naroda danas nazvao ,,satelitskim strankama DPS-a“ i ocijenio da s enjihova suština, ulaskom ZBCG u vladu, ne bi promijenila ali bi ,,mijenjao njihov potencijal za uticanje na odluke“.

– Sa nama u vladi i naših 13 poslanika u Parlamentu, njihov uticaj se svodi na nivo realnog, koji bi mogli da koriste za što efikasnije autentično zastupanje svog naroda. I to je to – kazao je Radunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
26.08.2023-08:36 08:36

Svaka cast Gospodjo! Respekt!