Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Bajagić se povlači sa mjesta predsjednika opštine Plužine, za ulazak SNP-a u Vladu

Bajagić je otklonio sve spekulacije oko njegovog ostanka na funkciji predsjednika opštine Plužine

Predsjednik opštine Plužine i funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Mijuško Bajagić kazao je da podržava ulazak te stranke u manjinsku vladu i najavio povlačenje sa funkcije.

“Mi smo bili jednoglasni u podršci Jokoviću. Naš plužinski odbor, kako god nazivali tu Vladu, manjinska nemanjinska, ima našu podršku. Naša partija je najmanje vodila računa o sopstvenim interesima. Državni interesi su ispred svake partije. Mnoge partije sada pokušavaju da profitiraju na račun ove situacije. Mi smo donijeli odluku i svi smo bili za”, kazao je Bajagić za portal ADRIA.

Bajagić je otklonio sve spekulacije oko njegovog ostanka na funkciji predsjednika opštine Plužine.

“Navršio sam 67 godina. Mislim da je bilo dosta. Kakva god dođe naredba, nadređenih ispoštovaću je. Narod je prepoznao rad lokalne uprave, kako i koliko smo radili zato smo i toliko na vlasti. Ali evo, ova dva mjeseca do izbora i povlačim se. Promjena se neće osjetiti jer imamo dobar kadar koji je timski radio i koji su upoznati sa radom u lokalnoj upravi”, istakao je Bajagić.

Prema njegovim riječima, Opština Plužine može biti primjer drugim opštinama kada su budžetska sredstva u pitanju.

“Od prošle godine smo korisnici egalicionog fonda koje smo namijenili u kapitalne investicije koje idu u razvoj, a ne kao ostale opštine u Crnoj Gori koje su trošile sredstva na plate – objasnio je Bajagić.

On napominje da brojne mjere podrške stanovništvu koje lokalna uprava realizuje već godinama unazad, da bi ih zadržala na njihovim ognjištima nisu dala očekivane rezultate.

“Najveći problem u Plužinama je migracija stanovništva. Do 2000. godine, do privatizacije, imali smo 1.350 zaposlenih, sada ako ih ima 300. Ove brojke sve govore. Mladi idu za poslom u druge opštine i npr. sada da se otvori neka fabrika to ne bi bilo u onom obimu kao nekada jer prošlo je 25 godina skoro. Mi smo kao lokalna uprava koliko smo mogli stimulisati ostanak mladih ali nisam siguran da je to rješenje jer država mora imati strategiju razvoja nekog kraja. Ovo su staračka domaćinstva, prosječna starost stanovništva je preko 50 godina, sve manje je novorođenčadi i sa tom starosnom strukturom teško se mogu praviti planovi za budućnost”, zaključio je Bajagić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve