Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

’’AFERA DO KVON’’: Iz Beograda s ljubavlju…

’’Napad koji je usmjeren na Spajića osmišljen je i teledirigovan iz Beograda jer se lider PES otrgao kontroli srpskog autokrate Vučića, koji je preko njega htio da se ekonomski potpuno infiltrira u Crnu Goru i pripremi je za integraciju u ’srpski svet’. Jer ključ ove afere je ko će kontrolisati novu Vladu Crne Gore - Zapad ili Beograd’’

Piše: Balša Knežević

Taman kad smo pomislili da je Crna Gora dočekala i taj istorijiski period u kome će predizborna kampanja proći bez skandala, prizemnog etiketiranja i međusobnog mazanja propagandnim fekalijama, svi snovi o civilizovanom političkom nadmetanju srušili su se u samo par dana.

Signal je dala srpska BIA preko svojih propagandnih platformi, nastavili su ’’njihovi ljudi’’ iz nedavno rashodovanog političko-ekstremističkog velikosrpskog eksperimenta DF-a, da bi se onda aktivno u čitavu priču uključile pojave koje samo u naznakama liče na ozbiljne ljude i koje još uvijek nekim spletom nesrećnih okolnosti uzurpiraju izvršnu vlast – Dritan Abazović i njegov izmećar Filip Adžić.

Ova probrana ekipa poslušnika ’’srpskog sveta’’, okomila se na populističku senzaciju – lidera PES već viđenog budućeg premijera Milojka Spajića, koji svojim megalomanskim obećanjima i neponovljivom predizbornom propagandom, uz podršku Zapada prijeti da preotme najveći dio glasača posrnulih DF-a, Demokrata i propale, kompromitovane URA-e.

Milojko Spajić: Ovih dana je sigurno bar tri puta pomislio da ode kod brata u Los Anđeles

Afera sa kripto-egzotikom dalekog istoka

Gore pomenuti djelatnici prethodnih nekoliko dana svojski su zasukali rukave i lidera PES-a vukli kroz glib svježe izmišljene afere, koja se vrti oko doskorašnjeg ’’kralja kriptovaluta’’, Južnokoreanca Do Kvona, koji je čitavom slučaju dao poseban šmek visokobudžetnog holivudskog špijunskog, krimi-spektakla sa egzotikom dalekog istoka!

Šou je počeo kada je preko jedne od propagandnih ispostava BIA-a procurila informacija koja se danima prepričavala po kuloarima – da je pismo bivšeg južnokorejskog ”kripto kralja” proslijeđeno na više visokih državnih adresa. Kasnije se ispostavilo da je famozno Do Kvonovo pismo poslato premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću u kome ih je obavijestio o svojim navodnim vezama sa Spajićem. Kako smo već pisali, pismo je došlo i do predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Isfrustrirani odlazeći premijer, čak je pribjegao nezapamćenoj zloupotrebi funkcije i sazvao sjednicu Vijeća za nacionanu bezbjednost, nakon čega je uslijedio spektakl optužbi. Pominjalo se da je Do Kvon finansirao PES, da je bio u sumnjivim odnosima sa Spajićem, a Abazović je naveo da se ’’istina krije vjerovatno u uređajima koji su oduzeti Do Kvonu prilikom hapšenja’’. Dritanov politički izmećar Adžić svečano je saopštio da se ’’Do Kvon sreo sa Spajićem i kad je bio na potjernici’’, pri tom zaboravljajući da se njegov gazda nedavno sastao sa licem sa Interpolove potjernice istih inicijala kao južnokorejski kripto-prevarant.

Krešendo afere upotpunili su doskorašnji lideri propalog DF-a Milan Knežević i Nebojša Medojević. Prvi je izvalio da je zbog poznanstva Do Kvona i Spajića  ’’nacionalna bezbjednost države prilično ugrožena’’, a Medo je, usvom stilu, iznio ’’pouzdana saznanja’’ koja Spajića dovode u vezu sa narko kartelima!

Dritan Abazović i njegov potrčko Filip Adžić: Pomahnitali diktator u pokušaju se potpuno izgubio

Spajić i PES su reagovali, uz kontraoptužbe da su navodno pismo koje je Do Kvon poslao svima pisali njegov i advokat kotorskih klanova Branko Anđelić, zajedno sa Artanom Kurtijem, glavnim inspektorom u ANB-a inače Abazovićevom čovjekom. Prema PES-u naručilac afere je sam Abazović.

Poklon iz Beograda

Nakon višednevne hajke nije ni čudo što je Spajić javno počeo da iznosi sumnje da mu se sprema hapšenje, što je fotografijama sa sureta Abazovića i šefa SPO Predraga Šukovića potkrijepio visoki funkcioner PES-a Andrej Milović. On je sinoć i sam iznio teške kontraoptužbe na račun Abazovića i Adžića, a iz PES-a uporno tvrde da nema nikakve sumnje da se u ovom slučaju radi o klasičnom predizbornom fabrikovanju afere.

S obzirom da je Do Kvon uhapšen krajem marta i da su Dritan i ekipa imali više od dva mjeseca da od njega izvuku prljavštinu o Spajiću, jasno je da je tajming ove afere unaprijed određen – u završnici predizborne kamapanje da bi se lideru PES-a nanijela najveća moguća šteta, i da bi u krajnjem možda došlo i do njegovog hapšenja.

Slično se desilo i kada je Spajić trebalo da se kandiduje za predsjenika Crne Gore, i kada je upravo zahvaljujući intervenciji Srbije (čitaj Aleksandra Vučića i BIA) bio uklonjen iz trke za predsjedničke izbore.

Do Kvon: Dao aferi šmek dalekog istoka

Kako Portal Aktuelno saznaje iz pouzdanih izvora i ova afera dirigovana je iz Beograda. S obzirom da se Do Kvon, prema pisanju Financial Timesa, krajem 2022. godine krio u Srbiji, srpske službe su imale mogućnosti i vremena da ’’spakuju’’ aferu Spajiću koju su čuvali upravo za ovu priliku.

’’Jasno je da je napad koji je usmjeren na Spajića osmišljen i teledirigovan iz Beograda jer se lider PES otrgao kontroli srpskog autokrate Vučića, koji je preko njega htio da se ekonomski potpuno infiltrira u Crnu Goru i pripremi je za integraciju u ’srpski svet’. Jer ključ ove afere je ko će kontrolisati novu Vladu Crne Gore – Zapad ili Beograd”, rekli su naši izvori.

Afera im se ’’obija o glavu’’

U prilog tvrdnji da je afera protiv Spajića osmišljena i koordinirana iz Beograd govori i to preko kojih medija je pokrenuta (ispostava BIA-e kodnog naziva Borba) i koji je politički djelatnici promovišu. Glavni promoteri afere su Vučićevi provjereni pioni Abazović, njegov potrčko Filip Adžić, bivši funkcioenri DF-a kao što su Milan Knežević

U ekipi koja inklinira saradnji sa Beogradom su i aktuelni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, ali i Aleksa Bečić, koji su svesrdno zagovarali predizbornu koaliciju centra – PES, Demokrate, URA, protiv koje su izričito bili Spajić i njegovi ljudi.

Međutim, njih dvojica su se na vrijeme distancirali jer su shvatili da će se afera koja je lansirana sa ciljem da se Spajić iz parlamentarne trke eliminiše kao i iz predsjedničke, po svemu sudeći obiti o glavu njenim kreatorima i protagonistima. PES je nakon hajke pokrenute protiv njihovog lidera samo dobio na popularnosti i realno je očekivati da će osvojiti više glasova nego što su im davale i najoptimističnije prognoze.

Psihotičnom srpskom autokrati žestoko se ljulja fotelja, narod masovno izlazi na ulice, Srbija je u krizi, njegov režim je pročitan od zapada, ali Aleksandar Vučić ne odustaje od svojih bolesnih velikodržavnih aspiracija

Kada je u pitanju hapšenje Spajića, taj scenario je gotovo nemoguć, jer je svakom iole profesionalnom tužiocu jasno da je u pitanju politički motivisan progon i da se optužbe zasnivaju na veoma tankim spekulacijama. Da do hapšenja neće doći priznao je sinoć i odlazeći ministar Adžić.

Bečić pere ruke od propalog Dritana, kraj Vučićevog ’’srpskog sveta’’

Sa druge strane, čini se da kreatore i protagoniste ove hajke očekuje politička marginalizacija ili čak propast. Kako saznajemo, Demokrate, prije svih njihov visoki funkcioner Boris Bogdanović već zovu medije da sklone Abazovića gdje god je to moguće kada je u pitanju predizborni marketing njihove koalicije, jer im, nakon svega, sama pojava odlazećeg premijera nanosi veliku štetu.

Abazovića su skinuli sa bilborda u Herceg Novom i Bijelom Polju, u prilozima na TV-u ga maltene više nema, a Bečić je u ’’solo spotu’’ sinoć pozivao ’’sve političke aktere na poštovanje i miran dijalog u finalu kampanje’’. Sve to je jasan signal da Demokrate, na samom kraju kampanje, prave otklon od nepoželjne URE i pripremaju se za eventualnu postizbornu koaliciju sa PES.

Ljaljo već pravi odstupnicu od Dritana

Iako su imali namjeru da kompromituju Spajića i oslabe PES, izbori 11. juna će po svemu sudeći biti trenutak kada će Abazović i njegova URA konačno biti rashodovani, nakon čega će zbog svih nepočinstava i nesojluka završiti na smetlištu istorije. Sam Dritan će najvjerovatnije završiti kod istražnih organa, naročito kad progovori, kao što nagovještava, njegov bliski saradnik Rade Milošević.

Kada je u pitanju Aleksandar Vučić, ovo je samo još jedan u nizu poraza srpskog autokrate i velikodržavnog projekta  ’’srpski svet’’ koji je opet polomio zube na Crnoj Gori. To je takođe indikator da se Vučićevi dani dizanja tenzija u regionu radi skretanja pažnje sa katastrofalnog učinka korumpirane vlasti u Beogradu bliže kraju i da će srpski autokrata konačno morati da se suoči sa nezadovoljstvom sopstvenog naroda i zapadnih partnera koji su umorni od njegovih laži i manipulacija.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
09.06.2023-11:31 11:31

Oce to “pljuni izvise sebe,ono na tebe”e to nijesu ocekivali Shqiptare brat Abazd ni govedo iz sela Djinovici nadomak Cetinja turizmolog Filip na konju,ubrzo na magarcu kako napisa gospodin Knezevic “izmecar” Abazdovica,sto bi rekli “po domaci”balega”. Ima jos nesto,dali misli plagijator Ljaljo da se na vrijeme “osvijestio”greska Ljaljo,ceka te politicka pogibija,na srecu jer si ispao veci magarac nego sto si,neka je sa srecom iznogudi.

COL
09.06.2023-11:36 11:36

Poštovani gospodine Kneževiću, svi su izgledi da ovo nije ,,svježe izmišljena afera” već svježe otkrivena afera. Ako je tačna tvrdnja da je kriptomafija stvarno finansirala sve kampanje i rad PESa onda to znači da kripto zajednica-mafija imaju svoju državu sa predśednikom i najvjerovatnije premijerom. Sad je Crna Gora u kliještima pomeđu hegemoniste AVa i kriptomafije, teško li ga nama…

Rizo
09.06.2023-12:29 12:29

Iako ne glasam za PES, očigledno je da se radi o klasičnoj namještaljci iz kuhinje žvalavog psihopate iz Srbije. Ostaje pitanje zašto Kvon nije uhapšen u Srbiji odakle je i došao u Crnu Goru, nego su ga pustili da uđe u Crnu Goru sa unaprijed osmišljenim scenariom hapšenja i podmetanja afere pred izbore. Provaljen ste džiberi

Backovic E.
09.06.2023-18:44 18:44
Reply to  Rizo

Vučkodlak u panici, propade velikosrpski svet i ta mala smijesna “imperija” o kojoj sanja. Jos taj UZP,………

AlexaPG
09.06.2023-12:30 12:30

“Jer ključ ove afere je ko će kontrolisati novu Vladu Crne Gore – Zapad ili Beograd”, rekli su naši izvori.”

Mogu zamislit te tvoje izvore informacija. Par alkosa iz Momisica.

JovoZ
09.06.2023-13:26 13:26

“Pouzdana saznanja” kojima nas Medojević neprestano zasipa, nijesu rezultat saradnje sa bezbjednosnim službama zapadnih zemalja, kako on to pokušava da predstavi. Naprotiv, još od vremena kada je bio kolumnist u “Identitetu” – glasilu Zemunskog klana, ta “saznanja” dobija isključivo od BIA Srbije. Otud i njegova stalna nastojanja da se stavi na čelo bezbjednosnih službi u Crnoj Gori.

!!!
09.06.2023-14:59 14:59

Miloviću,izvini i sve ti je oprošteno,samo spakuj ovog Kudravog i njegovog potrčka Adžića u Spuž i vječan dužnik ću ti biti.Ovo više nije stvarnost,prije bih rekao da je košmar, koji nam ova dvojica priređuju.A onda kao šlag neka bude hapšenje ove OKG.

nenad_mne
09.06.2023-15:25 15:25

Sve jedni druge pljuju i Namještaj u, a niko čist!?

Backovic E.
09.06.2023-18:18 18:18

Prpa brale, prpa!! Propade velikosrpski svet, propade nacisto!! A da se to desava cak eto i “alkosi” vide!! A u kakvoj je tek panici Vučkodlak…..