Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Raković kao pokvarena ploča vrti i zavija izvitoperene ”stavove”, crnogorsku naciju i jezik stvorili vjekovi slobode

Podsjeća da su crnogorska naciju i crnogorski jezik stvorili vjekovi slobode naše istorije i poručuje da su oni neupitni i vječni kao što je očigledno postojanje Lovćena, Rumije, Orjena Durmitora i Komova

Predsjednik Crnogorske evropske partije, Novak Adžić za Portal Analitika komentarisao je novu izjavu ideologa “srpskog sveta” Aleksandra Rakovića, koji je kazao da su crnogorska nacija i jezik takozvani, te da na popisu očekuje povratak srpskom identitetu.

“Nijesu takozvani crnogorska nacija i jezik, kako kaže velikosrpski klerofašista, stranac, srbijanski dobošar Aleksandar Raković već je očito takozvani sam Raković, kada je u stanju da kao pokvarena ploča vrti i zavija u javnosti takve izvitoperene “stavove”, ističe Adžić.

Kako dodaje, anticrnogorska kampanja iz Beograda ne prestaje.

“Ona ima svoje eksponentne i razgranatu agenturnu mrežu. Podupiru je i ovdašnje brojne strukture koje tokom trajanja popisa forsiraju Rakovića i slične da šire govor mržnje prema Crnoj Gori i Crnogorcima”, ukazuje sagovornik Analitike.

Podsjeća da su crnogorska naciju i crnogorski jezik stvorili vjekovi slobode naše istorije i poručuje da su oni neupitni i vječni kao što je očigledno postojanje Lovćena, Rumije, Orjena Durmitora i Komova.

“Problem je to što je ovo što otvoreno, propagandno, agitaciono, spikerski i napadno iznosi Raković, u osnovi većinski stav struktura u Srbiji – kako režima u Beogradu, tako i Crkve Srbije, SANU i brojnih drugih institucija i krugova, te velikog broja medija. Naravno, ne generalizujemo, ali nažalost i jednim i to ne malim dijelom i u Crnoj Gori je ovo zastupljeno. Da nije tako, ovakve i slične opskurne “nastupe” Rakovića i sličnih, ne bi trebalo uopšte ni registrovati, već samo ignorisati”, zaključio je Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
17.12.2023-13:50 13:50

Lako cemo ga mi ignorisati ali sa svakim otvaranjem usta ima bar po deset novih vojnika u CG. Ðeca koja odrastaju po podovima crkvi d.o.o SPC

BobZeković
17.12.2023-14:18 14:18

Baš si ne prosvijjetlio Novače Adžiću. Ozuo si i raskrinka izanđalog Rakovića i to vrlo oštro, DA OŠTIJE NE MOŽE BIT! Otkrio si, da je i SKORO ČITAVA SRBJA PROTIV CRNE GORE! Ti tvoja CEP, nam otkriste da nažalost i u Crnoj Gori ima puno takvijeh. A kako ti i tvoja CEP branite evropski Crnogorce i Crnogorke, najbolje ste pokazali vašom podrškom PREVARNOM POPISU I VELIČANJEM SPAJIĆA. A popis i Spajić, su potpuno u funkciji okupatorske Srbije, i njenog eksponenta Spajića. I popis i Spajić, imaju istog planera i tvorca, a to je ovizi Raković, kojega ti nagrdi. Nije teško… Pročitaj više »

Tara
17.12.2023-15:47 15:47
Reply to  BobZeković

Hallo Bobe..Rakic..je jedan primitivni fasista..a Spajic,,je politicki igrac..izmedju crnogoraca i srbijanaca..vidjecemo..kako ce se zavrsiti…On mora da zna..da se ne smije CG igrati…

BobZeković
17.12.2023-16:51 16:51
Reply to  Tara

Dear Tara, Spajić nije politički igrač između crnogoraca i srbijanaca, NEGO POLITIČKI DŽOKER SRPSKIH FAŠISTIČKIH OKUPATORA, koji planski, kripto-hibridnim metodama realizuje ciljeve, upravo naručene preko marginalnog naciste-faštiste Rakovića! Ali poenta je Dear Tara, zašto se CRNOGORSKI PATRIOTA, nečiji crnogorski politički džoker, Novak Adžić, zalaže za političkog kockara ŽIVOTIMA, SUDBINAMA, IMOVINOM CRNOGORACA I CRNOGORKI I DRŽAVOM CRNOM GOROM, MILOJKA SPAJIĆA?

Tara
17.12.2023-15:44 15:44

srbijanac Rakovic..je jedan slinavi nacista-fasista..koji se mijesa u suverinitet drugih drzava a u ovom slucaju Crnoj Gori..Crna Gora je starija..od vase fasisticke -cetnicke Serbije…gubite..se!

TV_EU
17.12.2023-16:45 16:45

Rakovića popovi crkve Srbije “miluju ” svaku noć . Oči su mu iskočile od “milovanja”

CEPOVAC
17.12.2023-20:24 20:24

Ja mislim da bi Bobu Zekovicu dobro bilo da batali ove gluposti i lazi sto pise o Novaku Adzicu i CEP u. A s druge strane, obicni klevetnik Bobo Zekovic je potpuno politicki mariganac i osoba koga niko ozbiljan ne uzima u obzir. Fiksacije i frustracije koje ima, neka na adekvatno mjesto liječi. Jer ovo patiloski lazov ne bi napisao sto pise Bobo Zekovic.. Neka Bobo formira partiju ako moze, okupiti nece ni toliko da mogu svi zajedno stati na jednu malu klupu u parku. Pa torbicu o rame i besciljna setnja dzadom. Zato Bobo Zekovicu, najbolje batali stupidarije i… Pročitaj više »

BobZeković
18.12.2023-01:24 01:24
Reply to  CEPOVAC

CEPOVAC BAŠ CEPA, A VELI DA MISLI! CEPAČKOJ PARTIJI I NJENOM LIDERU I NJIHOVOM EVROPSKOM PLANU NAJBOLJE ISPRIČA OVIZI CEPAČ. NIJE POTREBNO NIŠTA VIŠE REJ! OPREM DOBRO, CEPADŽIJO!