Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić: Krapović se ponaša kao savjetnik u kabinetu Vučića ili Vučevića

Politika koju vodi je pogrešna, to treba javno reći i izjave koje daju suprotne stvarnim političkim i drugim činjenicama

Ministar vojni Crne Gore gospodin Dragan Krapović, ako je suditi po njegovim javnim nastupima, najmanje se ponaša kao ministar vojni sopstvene države, a više kao da je savjetnik u kabinetu Aleksandra Vučića ili kao da je pomoćnik ministra vojnog Srbije Vučićevog eksponenta Miloša Vučevića, smatra predsjednik Crnogorske evropske partije CEP Novak Adžić.

“Izjava ministra Krapovića da “maligni uticaj u Croj Gori ne dolazi iz Srbije” bila bi smiješna da nije žalosna. Nego, odakle drugo dolazi maligni uticaj bez iz Srbije i Rusije, da ne dolazi slučajno iz zemalja članica NATO-a ili možda sa Marsa? Kakve ironije, pa naravno da maligni uticaji, politički u Crnoj Gori dolaze iz Srbije i Rusije u prvom redu, ali i iz entiteta Republika Srpska na čelu sa ekstremizovanim Miloradom Dodikom. I naravno, da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, kao dio centralizovane beogradske Patrijaršije, podložne kako Vučiću, tako i putinovskoj Ruskoj pravoslavnoj crkvi (mislim na vođstvo Srpske pravoslavne crkve) jedan od ključnih nosioca i propagatora malignog političkog i drugog kleronaciobalističkog uticaja u Crnoj Gori”, rekao je Adžić.

No, dodaje, ministar Krapović ili nije u toku (što je teško povjerovati) ili svjesno prećutkuje činjenice.

“U pitanju je ovo drugo. On daje, uz to izjave, kojima je cilj da se naruše odnosi između Crne Gore i Hrvatske, a to je besmisleno i štetno što radi. Kao da bi ministar vojni, kad se prate njegovi nastupi, rado htio tihu aneksiju Crne Gore Srbiju. Politika koju vodi je pogrešna, to treba javno reći i izjave koje daju suprotne stvarnim političkim i drugim činjenicama”, zaključio je Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve