Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović o nazadovanju demokratije: Neka građani sami procijene, ne treba im Fridom haus

Abazović nije informisan da vatrogascima koji su bili u Turskoj nakon razornog zemljotresa nije isplaćena obećana naknada, ali poručuje da na nju mogu da računaju

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada ima svoju agendu od koje neće odustati i da će raditi i nakon 11. juna do konstituisanja nove.

– Nismo mogli da znamo kada će biti parlamentarni izbori. Đukanović ih je na čudan način raspisao tri dana pred predsjedničke izbore. Vlada ima svoju agendu od koje neće odustati. Radiće i nakon 11. juna do konstituisanja nove – poručio je Abazović novinarima nakon konferencije za medije u Rektoratu na kojoj su predstavljeni rezultati u zdravstvenom sektoru.

Komentarišući izvještaj Fridom hausa po kojem je u Crnoj Gori zabilježeno nazadovanje po pitanju stanja demokratije, Abazović je rekao da građani treba sami da sude.

– Predsjednički izbori su održani kao u Švajcarskoj, posebno prvi krug, ali ni drugi krug nije zaostajao. Prethodnog vikenda svjedočili smo kulturnoj i lijepoj inauguraciji, manifestacijama za Dan nezavisnosti, promjenama u mnogim segmentima, kada su u pitanju političke strukture koje treba da nastupe na parlamentarnim izborima, parametrima koji pokazuju da smo napredovali po pitanju medijskih sloboda. Vidjećemo izvještaj za 2024. godinu, ali ako neko ne vidi boljitak – ne znam šta da kažem. Neću kritikovati Fridom haus, oni imaju svoju metodologiju, ali meni je najvažnije što misle građani crne Gore – poručio je Abazović.

Komentarišući navode MANS-a da je Vlada za dva mjeseca dala 3,2 miliona eura na ugovore o djelu, Abazović je rekao da kako su rasle plate zaposlenima u Crnoj Gori, tako su i ta primanja morala biti uvećana.

– Što se tiče ugovora na djelu nema značajnijih povećanja, veća je samo transparentnost. Ima samo povećanja plata po ugovoru o djelu, kako su uvećana primanja i logično je da njima budu veća primanja. Svi ugovori o djelu su objavljeni na sajtu, što prije nije bio slučaj – rekao je Abazović.

On je poručio da će Vlada riješiti pitanje Instituta Igalo, naglašavajući da država nije stoprocentni vlasnik.

– To se neće riješiti u konačnici. Mi ćemo pomoći radnicima. Imali su uplatu od Fonda zdravstva od 180.000 eura prije praznika. Već imamo interni dogovor sa ministrom finansija kako ćemo im dodatno pomoći – rekao je Abazović.

Na pitanje kako komentariše to što ministar zdravlja Dragoslav Šćekić nije htio danas da odgovara na pitanja novinara nakon konferencije, Abazović je rekao da svako ima svoj način komunikacije sa medijima.

– Neko je uvijek raspoložen da odgovara neko nije. Nemam specijalni odgovor, osim toga da granica nije pređena. Što se transparentnosti tiče – dosad ovo nijesmo vidjeli u Crnoj Gori. Ne znam što uraditi što već nismo uradili – naglasio je Abazović.

Abazović nije informisan da vatrogascima koji su bili u Turskoj nakon razornog zemljotresa nije isplaćena obećana naknada, ali poručuje da na nju mogu da računaju.

– Što se tiče podrške vatrogascima koji su bili u Turskoj mogu računati na nju, interesovaću se zašto to do sada nije realizovano, moguće da je bila neka administrativna prepreka. To što im je bilo obećano biće ispunjeno – poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sead
24.05.2023-15:26 15:26

Dobit ces ocenu 11 juna!

COL
25.05.2023-06:07 06:07

Da nije svoje prezime dodao prezimenu Bečić brzo bi znao što misle građani o njemu. Poslije izbora će i Demokrate govoriti o pridruženju prezimena Abazović prezimenu Belić kao o katrastrofalnoj greški.