Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović o hapšenju zbog trgovine ljudima: Očekujem da uđemo u veliko finale

Odlazeći premijer kazao da ruka pravde nastavlja da funkcioniše

Možda je bilo malo zastoja zbog avgustovske pauze, ali ruka pravde nastavlja da funkcioniše i očekujem još bolje rezultate u idućem periodu – kazao je odlazeći premijer Dritan Abazović upitan da prokomentariše jutrošnje hapšenje šest osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i stvaranje kriminalne organizacije.

On je, nakon otvaranja Osnovne škole “Dušan Korać” u Bijelom Polju, rekao da je informisan o ovom hapšenju, te kazao da je to izuzetno važna akcija.

”Znate da se veliki dio odnosa sa međunarodnim partnerima odnosi na taj sektor, odnosno borbu protiv trgovine ljudima. Velike pohvale s moje strane”, rekao je Abazović.

Dodao je da je ova akcija bilo sabotirana u prethodnom periodu od nekih struktura koje, prema njegovim riječima, nisu željeli da pravda zaživi.

”Očekujem da uđemo u veliko finale”, poručio je Abazović.

Dobili su odgovor od američkih službi na pismo da se pomogne Crnoj Gori u rješavanju ubistva glavnog i odgovornog urednika “Dana” Duška Jovanovića.

”Namjerno nisu htjeli da pronađu ubice i nalogodave, a internacionalizacijom ove istrage možemo da dobijemo podršku i da nam neko pokaže kojim bi najbolje mogli da dođemo do rješenja ovog slučaja”, kazao je Abazović.

Na pitanje zbog čega nikad nije skinuta oznaka tajnosti sa izvještaja o postupanju bezbjednosg sektora tokom ustoličenja mitropolita Joanikija rekao je da se, što se njega tiče, ta oznaka može i sjutra skinuti.

”Ništa u tom izvještaju neće vidjeti što je spektakularno. Najvažnija stvar za taj događaj je da je, uz ogroman bezbjednosni rizik, prošao da nismo imali žrtve i svjedočili umanjenju tenzija, sad neko želi to da uruši”, naveo je Abazović.

Na pitanje da li ga je sramota da državu bilo gdje predstavlja Miloš Vučinić, za kojeg “Vijesti” pišu da će biti oficir za vezu u Ambasadi Crne Gore, a novinarka konstatovala kako se na snicima zlostavljanja iz 2018. prikazuje kako pištoljem udara Cetinjanina, Abazović je odgovorio da smo imali jako turističku sezonu koju privodimo kraju.

”Pitam crnogorsku javnost je li primijećen bilo kakav veći incident na primorju? Vodio je Regionalni centar “Primorje” i ja sam izuzetno zadovoljan kako je sve proteklo što se tiče glavne turističke sezone”, poručio je Abazović.

Na pitanje što ako ovakav incident ponovi u inostranstvu, ko će biti odgovoran, Abazović je kazao: “On”.

”Svako ko dobije mandat mora da se ponaša u skladu sa etičkim kodeksom i zakonima Crne Gore”, istakao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve