Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

AKO NE SLAŽE Abazović: Nakon deblokade pravosuđa spreman sam da podnesem ostavku

On je gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti kazao da načelno podržava odluku Predjedništva Demokrata koje je pozvalo Skupštinu Crne Gore da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego se izaberu četiri člana Sudskog savjeta i makar jedan sudija Ustavnog suda, jer ubrzanje evropskog puta i sprečavanje institucionalnog sloma moraju biti prioriteti svih prioriteta.

Premijer Dritan Abazović spreman je da podnese ostavku nakon deblokade pravosuđa.

”Sve opcije koje podrazumijevaju da prvo završimo situaciju oko deblokade pravosuđa za mene su otvorene” rekao je Abazović.

On je gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti kazao da načelno podržava odluku Predjedništva Demokrata koje je pozvalo Skupštinu Crne Gore da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego se izaberu četiri člana Sudskog savjeta i makar jedan sudija Ustavnog suda, jer ubrzanje evropskog puta i sprečavanje institucionalnog sloma moraju biti prioriteti svih prioriteta.

Partija Alekse Bečića smatra da bi po Crnu Goru najbolje bilo da Abazović nakon izbora pravosudnih organa podnese ostavku na funkciju predsjednika 43. Vlade, te da se krene sa resetovanjem odnosa. Abazović ističe da nema problema sa tim. Međutim, pitanje je da li treba vjerovati čovjeku za koga se ispostavilo da je patološki lažov.

“”Hajde da svi pošto moramo da imamo širi konsenzus oko deblokade pravosuđa, Ustavnog suda, pravosuđa… hajde da svi damo doprinos tome i kažemo, dobro idemo na nove izbore, vladu, rekonstrukciju ili neki drugi model. Ali prije toga da odradimo zajednički posao. Ako kolege iz Demokrata, ako sam dobro interpretirao saopštenje ako je to neki put… spreman sam da podnesem ostavku”, rekao je Abazović.

Na pitanje novinara je li spreman da podnese ostavku nakon toga, Abazović kaže da jeste.

“Kada smo pravili 43. Vladu pravili smo je da deblokiramo evropski put. Ako uspijemo da ga zajednički deblokiramo, onda su sve opcije na stolu. I opcije o kojoj su govorile Demokrate i neke druge opcije”, poručio je Abazović.

On je saopštio i da nije doživio saopštenje Demokrata kao nešto što je ultimatum.

Ne možemo da odustanemo od euroatlantske perspektive Crne Gore, ko može da se uklopi dobrodošao je

Na pitanje o resetovanju stare većine, Abazović poručuje da Crna Gora ne može da odustane od euroatlantske perspektive Crne Gore.

“Tu nema nikakve dileme. Ko god može da se uklopli u koncept, više nego dobrodošao je. Mi i sad imamo specifičnu situaciju. Nemamo klasičnu političku Vladu”, naveo je Abazović.

Na pitanje misli li da je vrijeme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da ono što je Vlada predlagala radi.

Učinci tridesetogodišnjeg režima su , dodaje, danas u SDT-u.

“To je moj odgovor da su učinci nula. I tek će javnost da bude obaviještena o učinicima te politike”, poručio je premijer.

Uskoro Zakon o porijeklu imovine

Kada je u pitanju Zakon o porijeklu imovine, Abazović je rekao da su dva eksperta iz EU bili u Crnoj Gori i dali završne primjedbe.

”Taj proces je doveden do kraja. Mi ćemo uskoro imati taj zakon” istakao je on.

On je rekao da će svaka opština na sjeveru dobiti neku kapitalnu investiciju.

”Svaka od sjutra ujutro može aplicirati za jedan kapitalni projekat”, poručio je Abazović.

IzvorVijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
14.07.2022-21:34 21:34

Tome nesoju ne treba vjerovati ni kada darove nosi…………………

Ha20
14.07.2022-21:47 21:47

Efendijo, bolo bi pozeljno da nas obavijestis u kojem dijelu srbistana ces da se preselis poslije tvoje ostavke, jer ti u Crnoj Gori nece biti rupe u kojoj se mozes sakriti poslije zla koje si nam nanio sjeme ti se ztrlo.

Kotor
14.07.2022-22:30 22:30

Laže smeće ide se na rekonstrukciju vlade. Zna da Df i Demokrate ne mogu bez njega a to mu je jedino važno.

Boss-Boss
15.07.2022-09:36 09:36

Govnj..a motka a ne ostavka!