Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ČAK I ABAZOVIĆ KRITIKUJE MILOJKA: Da sam ja premijer, Podgorica ne bi glasala protiv članstva Kosova u SE

Glasanje crnogorskih poslanika u Odboru za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope protiv Kosova odražava novu realnost većine u toj zemlji, dodao je on.

Da sam ja i dalje premijer Crne Gore, zvanična Podgorica ne bi glasala protiv članstva Kosova u Savjetu Evrope, izjavio je nekadašnji premijer Crne Gore Dritan Abazović za Juronjuz Albanija.

Glasanje crnogorskih poslanika u Odboru za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope protiv Kosova odražava novu realnost većine u toj zemlji, dodao je on.

“Tokom mog mandata, mi smo u potpunosti podržavali Kosovo, ali ovo je nova realnost. To se dešava zato što većinu stvaraju stranke koje ne dijele istu viziju, programe i vrijednosti. Oni misle da to može da funkcioniše, ja kažem suprotno”, predočio je Abazović.

Upitan o nedostatku konkretnih rezultata u dijalogu Kosova i Srbije, Abazović je apelovao na obje strane da budu konkretne.

“Izgubili smo 20 godina, ne možemo da čekamo još 20. Podržavam pronalaženje konačnog sporazuma između Srbije i Kosova i pozivam obje strane, vlade, lidere da sjednu zajedno i pronađu rješenje za budućnost onih ljudi koji svoje živote vide u regionu”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.03.2024-11:15 11:15

Abazovicu..lupezu..ti si niko i nista..vrati nam ukradene svetinje…!

Marko
29.03.2024-11:24 11:24

Ko tebe vise sto da vjeruje .Zahvaljujuci Milu dobijo si LOTO da prestavljas CG koju si unistijo i poharo ka skakavci zito nikad vise tu fotelju necete zagrlit niti se sto pitat ”Vaša ekspertiza je kafa espreso, makijato…

Petar_Pan
29.03.2024-11:29 11:29

Ali bi zato sve crnogorsko poklonila svetosavskoj sekti i Vučiću! Muč, pogani